Main Content

FINÁLE VÝCHODNEJ KONFERENCIE: Carolina alebo Florida?

štvrtok, 18. máj 2023 14:03 | Autor: Róbert Kalnický

Florida - Carolina
Florida - Carolina | zdroj: NHL

Play-off v kanadsko-americkej NHL sa dostáva do svojej tretej fázy. Tretie kolo najlepšej hokejovej ligy sveta otvorí séria medzi Carolinou Hurricanes a Floridou Panthers. Toto meranie síl si spoločne znovu rozanalyzujeme. Na záver znovu pridáme tipy oboch redaktorov Sport7.sk.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:0

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4:0

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 4:6

Vzájomné zápasy so základnej časti hovoria v prospech Caroliny Hurricanes. Úvodné meranie síl zvládli hokejisti Floridy v domácom prostredí 3:0. Následne sa však v dvoch prípadoch tešili hokejisti z mesta Raleigh. Zaujímavosťou je posledné stretnutie. To sa hralo v FLA Live Arene, ked už oba tímy mali istotu postupu do vyraďovacích bojov.

1. kolo play-off:

Carolina Hurricanes - New York Islanders 4:2 na zápasy (2:1, 4:3 po predĺžení, 1:5, 5:2, 2:3, 2:1 po predĺžení)

Boston Bruins - Florida Panthers 3:4 na zápasy (3:1, 3:6, 4:2, 6:2, 3:4 po predĺžení, 5:7, 3:4 po predĺžení)

2. kolo play-off:

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4:1 na zápasy (5:1, 6:1, 4:8, 6:1, 3:2 po predĺžení)

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 1:4 na zápasy (2:4, 2:3, 2:3 po predĺžení, 2:1, 2:3 po predĺžení)

Oba tímy zvládli svoje play-off série druhého kola na 5 zápasov. Carolina sa podľa mnohých fanúšikov postarala s New Jersey o jednu z najnudnejších sérií v play-off, keď prakticky každý zápas bol jasný. Jedine piate stretnutie došlo do predĺženia. Florida dokázala eliminovať najväčšie hviezdy Toronta a v každom zápase dovolila TML skórovať maximálne dva góly. V nastolenom trendu budú chcieť pokračovať aj proti rozbehnutým Canes.

Najproduktívnejší hráč v play-off:

Carolina Hurricanes - Sebastian Aho - 11 zápasov - 5+5 - 10 kanadských bodov

Florida Panthers - Matthew Tkachuk - 12 zápasov - 5+11 - 16 kanadských bodov

Najproduktívnejšími hráčmi tímu sú najväčšie ofenzívne esá. Sebastian Aho neťahá však tím inidividuálne, pretože nemá ani priemer bodu na zápas. Aj desať kanadských bodov mu však stačí na to, aby viedol tabuľku produktivity svojho tímu. Na opačnej strane je to Matthew Tkachuk. Americká hviezda naďalej pokračuje vo fantastických výkonch a ťahá svoj tím.

Pred sériou:

Finále Východnej konferencie ponúkne zaujímavé porovnanie dvoch silných tímov. Carolina zatiaľ v domácom prostredí hrá v play-off výborne. Hoci vo výbere celku z mesta Raleigh nájdeme viacero individualít, Hurricanes fungujú ako celok. Výborné hrá aj Jordan Martinook, ktorý pravidelne boduje. Na opačnej strane stojí odhodlaný súper, ktorého v tejto fáze súťaže nikto nečakal. Sergei Bobrovskij však chytil formu v ideálnom období a veľa bude od neho záležať aj v tejto sérii. Cats sú opäť v pozícii underdoga, no táto rola im očividne vyhovuje.

Absencie:

V tejto sérii bude rozhodne záležať aj na šírke kádra. Predsa len, je to už tretia play-off séria a tímom začína dochádzať para. Samozrejme, oba celky prešli cez druhé kolo pomerne rýchlo, takže mali čas na regeneráciu. V tíme Hurricanes budú s určitosťou absentovať Jake Gardiner, Ondřej Kaše, Max Pacioretty a Andrei Svečnikov. Otázny je štart Teuva Teräväinena, ktorý má zlomenú ruku. Stále sa nevie, či bude schopný do hry zasiahnuť. Na opačnej strane budú chýbať iba Patric Hornqvist a brankár Spencer Knight.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Florida postúpi po šiestich zápasoch, muž série Aleksander Barkov

RK: Florida postúpi po šiestich zápasoch, muž série Carter Verhaeghe

V tejto sérii sa naši redaktori zhodli. Róbert aj Jakub vidia ako postupujúci tím Floridu. Obaja sa dokonca zhodli, že séria bude ukončená šiestym zápasom v FLA Live Arene.