Main Content

Novak Djokovič vypadol z turnaja v Ríme: Čo povedal o súperovi?

streda, 17. máj 2023 19:11 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Srbský tenista Novak Djokovič vypadol na antukovom turnaji ATP Masters 1000 v Ríme vo štvrťfinále dvojhry. Obhajca titulu a najvyššie nasadený hráč prehral v stredu so sedmičkou "pavúka" Dánom Holgerom Runem v troch setoch 2:6, 6:4 a 2:6.

Rune dosiahol druhé víťazstvo nad Djokovičom v priebehu necelých siedmich mesiacov, zdolal ho aj vlani v novembri vo finále turnaja ATP Masters v Paríži. Dvadsaťročný Dán má s o 15 rokov starším Srbom pozitívnu vzájomnú bilanciu - vedie 2:1 na zápasy. "Každý zápas proti Novakovi je pre mňa výzva. Samozrejme, je jeden z najväčších tenisových velikánov histórie. Ja som však na kurte veľký bojovník a nechám na ňom všetko," uviedol Rune, ktorý narazí v semifinále na víťaza duelu Casper Ruud (Nór.-4) - Francisco Cerundolo (Arg.-24).

Djokovič už pred stredajším zápasom vedel, že ho budúci týždeň na poste svetovej jednotky nahradí Španiel Carlos Alcaraz. Šesťnásobný šampión z Ríma vstupoval do stretnutia s bližšie nešpecifikovaným zranením. V druhom sete sa chytal za chrbát a vyžiadal si ošetrenie od fyzioterapeuta a turnajového lekára. Podľa DPA užil tabletku proti bolesti. Okrem toho duel na hodinu prerušil aj dážď. Djokovič hral svoje sedemnáste štvrťfinále v Ríme v sérii, naposledy chýbal v semifinále v roku 2013, keď nestačil na Čecha Tomáša Berdycha.

"Toto je pravdepodobne najchladnejší a najdaždivejší turnaj, aký som kedy zažil v Ríme. V takýchto podmienkach bolo náročné dostať loptičku cez súpera. Je veľmi rýchly, obratný. Holger je talentovaný tenista, dynamický, všestranný. Bol dnes jednoducho lepší. Väčšinu zápasu som naňho nestačil. Udržal si nervy a zaslúžil si zvíťaziť," povedal Djokovič podľa agentúry AP.

Dvojhra - štvrťfinále:

Holger Rune (Dán.-7) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:2, 4:6, 6:2