Main Content

Veľké posily pre Švédsko: Tandem z Toronta už je na ceste do Tampere!

streda, 17. máj 2023 09:34 | Autor: Róbert Kalnický

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Švédska hokejová reprezentácia bude znovu o niečo silnejšia. Do Tampere totiž pricestujú dve posily z Toronta Maple Leafs. Informáciu potvrdili švédske médiá.

Za švédsky národný tím si zahrajú William Nylander a Timothy Liljegren. 27-ročný Nylander si zahrá na svojom štvrtom šampionáte v kariére. Útočník Toronta Maple Leafs prežil vydarený ročník, v ktorom odohral 82 duelov, v ktorých strelil 40 gólov a pridal 47 asistencií. Vo vyraďovacích bojoch si udržal takmer bod na zápas, keď si pri 11 odohratých stretnutiach zapísal 4 góly a 6 asistencií. Na turnaji si zahrá s bratom Alexandrom.

O tri roky mladší Liljegren na svetovom šampionáte ešte nikdy nehral. Švédsko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 18 a 20 rokov, seniorský debut ho čaká len teraz. V ročníku 2022/2023 odohral v základnej časti 67 duelov, v ktorých si do štatistík pripísal 6 gólov a 12 asistencií. V play-off naskočil do piatich duelov bez zisku bodu. Vedenie TML ho počas sezóny poslalo aj do AHL, kde odohral dva zápasy.