Main Content

Španielsky súd drží Daniho Alvesa za mrežami: Zamietol jeho ďalšiu žiadosť o kauciu

streda, 10. máj 2023 11:41 | Autor: TASR

Dani Alves
Dani Alves | zdroj: TASR

Španielsky súd v utorok opäť zamietol žiadosť Daniho Alvesa o prepustenie na kauciu. Bývalý futbalista FC Barcelona čelí obvineniam zo sexuálneho napadnutia ženy v katalánskej metropole. Alvesa zadržala v januári španielska polícia, ku skutku malo dôjsť 30. decembra. Informovala o tom agentúra AP.

Súd zamietol rovnakú žiadosť už vo februári, pretože by podľa neho mohol opustiť krajinu. Alves odmieta obvinenia a tvrdí, že sex s údajnou obeťou bol konsenzuálny. Sudca však nariadil, aby bol uväznený bez kaucie po analýze počiatočného vyšetrovania úradmi a vypočutí svedectva Alvesa, údajnej obete a svedkov. Termín súdu zatiaľ nebol stanovený.

Alvesovi právnici predložili 200-stranovú správu a videá z bezpečnostných kamier, ktoré podľa nich diskreditovali svedectvo údajnej obete a ďalších svedkov. Právnici tiež zopakovali, že štyridsaťročný obranca v prípade prepustenia na kauciu prijme všetky opatrenia uložené súdom, ako napríklad odovzdanie pasu a nosenie sledovacieho zariadenia.

Alves je vo väzení od 20. januára. Sexuálne napadnutie má v španielskom trestnom poriadku široký rozsah, môže znamenať všetko od sexuálneho obťažovania až po znásilnenie. V prípade dokázania viny môže byť maximálny trest 15 rokov.

Mexický klub UNAM Pumas s ním po zistení informácií ukončil zmluvu. Tridsaťdeväťročný obranca pôsobil v Barcelone v rokoch 2008-2016 i v sezóne 2021/22. Počas svojej úspešnej kariéry obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín, Paríža Saint-Germain či brazílskych tímov Esporte Clube Bahia a FC Sao Paulo.

S FC Barcelona triumfoval trikrát v Lige majstrov a so Sevillou má na konte dve víťazstvá v niekdajšom Pohári UEFA. V španielskej lige získal šesť titulov s Barcelonou, dva pridal s PSG v Ligue 1 a s Juventusom triumfoval raz v lige na Apeninskom polostrove. V brazílskej reprezentácii odohral 126 stretnutí a dvakrát s ňou získal titul na Copa America.