Main Content

VIDEO: Philadelphia vyhrala v Bostone v zápase plnom TOP momentov. Zvládnu 76ers postúpiť ďalej?

streda, 10. máj 2023 08:48 | Autor: TASR

Boston vs Phila
Boston vs Phila | zdroj: YouTube

Basketbalisti Philadelphie 76ers zvíťazili v piatom stretnutí semifinále Východnej konferencie NBA na palubovke Bostonu Celtics 115:103 a v sérii vedú 3:2 na zápasy. Postup do konferenčného finále môžu spečatiť už v noci na piatok na domácej pôde.

Hostí potiahli Joel Embiid, ktorý nazbieral 33 bodov a sedem doskokov, a Tyrese Maxey s 30 bodmi a rovnako siedmimi doskokmi. James Harden finišoval so 17 bodmi, 10 asistenciami a ôsmimi doskokmi. 76ers viedli v poslednej štvrtine už o 21 bodov a náskok si udržali do konca. Philadelphia sa prebojovala do konferenčného finále naposledy v roku 2001. V drese Bostonu sa najviac darilo Jaysonovi Tatumovi s 36 bodmi, desiatimi doskokmi a piatimi asistenciami.

"Myslím si, že sme boli pokojní. Majú silný tím, viete, že budú tlačiť a musíte tomu odolať. Dnes sa nám to darilo. A myslím si, že dnes bol Harden kúzelník, odohral perfektný zápas. Na začiatku bol agresívny a potom zapojil do hry všetkých ostatných," povedal spokojný tréner Sixers Doc Rivers. Jeho náprotivok Joe Mazzulla má pred šiestym duelom o čom premýšľať: "Toto bol prvý zápas v play off, v ktorom sme nehrali dobre. Bol to naozaj zlý duel a neprišiel práve v najlepšom čase."

Na západe sú po strede bližšie k postupu Denver Nuggets, ktorí na vlastnej palubovke zdolali Phoenix Suns 118:102 a v sérii vedú 3:2 na zápasy. Pod triumf domácich sa podpísal najväčšou mierou Nikola Jokič, keď zaznamenal 29 bodov, 13 doskokov a 12 asistencií. Pre "Jokera" to bolo desiate triple-double v play off, čím prekonal Wilta Chamberlaina na čele historickej tabuľky centrov.

Nuggets si vypracovali rozhodujúci náskok v úvode druhej polovice, keď súpera prestrieľali 21:6 a dostali sa do vedenia 73:55. "V dvoch zápasoch, ktoré sme prehrali vo Phoenixe, sme nemali žiadnu obranu. Keď nebeháme, tak nebránime a nikam sa nedostaneme. Ak chceme ukončiť sériu v šiestom zápase, tak to musíme robiť," povedal tréner Denveru Michael Malone. V drese Phoenixu nazbieral Devin Booker 28 bodov, Kevin Durant zaznamenal 26 a pridal aj jedenásť doskokov a sedem asistencií.