Main Content

Bude o slovenského reprezentanta v lete záujem v Premier League?

utorok, 9. máj 2023 20:31 | Autor: Jakub Vaverka

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Prestupové leto je ešte ďaleko, ale už teraz sa dajú zachytiť prvotné reporty spojené s transferovým obdobím. Niektoré z nich sa týkajú aj slovenských futbalistov.

Všeobecne sa očakáva, že horúcim prestupovým artiklom bude v lete rodák z Prievidze Dávid Hancko. 25-ročný obranca zažíva vynikajúci ročník v holandskej Eredivisie, kde s Feyenoordom Rotterdam bojuje o majstrovský titul. Nielen, že je jedným z pilierov defenzívy tohto tradičného klubu, ale už sa mu dvakrát podarilo skórovať a na štyri presné zásahy prihral.

Hancko do Feyenoordu prestúpil minulé leto zo Sparty Praha za 6 miliónov eur, teraz je podľa portálu Transfermarkt jeho cena už na úrovni 20 miliónov. Dávid hrá naozaj výborne, pričom už v minulosti bol spájaný s odchodom do Premier League, kde ho sledoval napríklad West Ham United.

Reporty z Británie vtedy písali o tom, že ex-hráč MŠK Žilina či AFC Fiorentina by sa do najlepšej ligy na svete typologicky hodil. Je na mieste si myslieť, že slovenský reprezentant bude v kurze, a že interes budú mať aj anglické kluby. Hancko totiž dokáže hrať nielen v strede obrany, ale aj na jej kraji a platný je aj smerom dopredu. V Rotterdame má podpísaný kontrakt do roku 2026.