Main Content

VIDEO: Vegas Golden Knights vrátili úder. Na „horúcom" ľade Edmontonu vyhrali presvedčivým spôsobom

utorok, 9. máj 2023 08:35 | Autor: TASR

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: YouTube

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili na ľade Edmontonu presvedčivo 5:1 a v 2. kole play off NHL sa ujali vedenia 2:1. Hosťom sa v treťom dueli semifinále Západnej konferencie podarilo eliminovať produktívnu dvojicu Leon Draisaitl - Connor McDavid, ktorá nezískala ani bod. Štvrtý zápas je na programe v noci na štvrtok opäť v Edmontone. Dva góly zaznamenal Jonathan Marchessault, Jack Eichel si pripísal tri body (1+2).

Oilers mali duel nádejne rozbehnutý, keď od 3. minúty viedli zásluhou Warrena Foegeleho. Hostia následne potvrdili streleckú prevahu v prvej tretine dvoma gólmi Marchessaulta a po presnom zásahu Eichela na 1:4 v 33. minúte domáci vystriedali brankárov - Stuarta Skinnera nahradil Jack Campbell. K striedaniu brankárov došlo aj v tíme hostí, v 12. minúte zraneného Laurenta Brossoita nahradil Adin Hill. Draisaitl s McDavidom boli tradične najvyťaženejší hráči Oilers, no ku gólu neviedlo ani ich šesť striel (3+3) a v štatistikách mali iba po dva mínusové body.

Vegas sa presvedčivým víťazstvom vrátili do vedenia v sérii, keď súperovi odplatili predošlú prehru rovnakým výsledkom. Eichel mal prsty v oboch zásahoch Marchessaulta v prvej tretine. Vo svojej prvej vyraďovačke v kariére nazbieral už 10 bodov (5+5) v 8 zápasoch. Z aktívnych hráčov sa na dvojciferný počet bodov v play off rýchlejšie dostali iba piati.

Najproduktívnejší hráč doterajšieho priebehu vyraďovacích bojov Draisaitl bodoval predtým vo všetkých doterajších ôsmich zápasoch play off a celkovo v jedenástich za sebou. Ukončil aj päťzápasovú šnúru s minimálne jedným gólom.