Main Content

3 otázky pred 26. kolom Primera Division

sobota, 10. marec 2012 16:27 | Autor: Jakub Vaverka

3 otázky pred 26. kolom Primera Division
3 otázky pred 26. kolom Primera Division | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Aj tento týždeň vám prinášame tri otázky pred víkendovým kolom najvyššej španielskej súťaže. V tých dnešných sa dočítate aj o hrozbe menom Messi, súboji na čele streleckej tabuľky, či o tom, na čo si musí dať pozor Betis Sevilla.

 Potvrdí Barcelona stúpajúcu formu aj  v domácej súťaži?

Po tom, čo Lionel Messi v stredu predviedol v zápase proti Bayeru Leverkusen sa futbalový svet pýta, či je schopný niečo také zopakovať aj v lige. Odpoveď je áno. Leo Messi hrá niekedy ako z inej planéty a pôsobí dojmom, že ak skórovať chce, tak skóruje. Zajtra cestuje Barcelona na ihrisko Racingu Santander a mužstvo zo severu Španielska sa musí mať na pozore, pretože Messi strieľa ostrými a ak ho obrancovia neustrážia, tak sa zajtrajší duel môže skončiť pre Racing zle nedobre.  Barcelone však opäť bude chýbať zranený Alexis a viacero hráčov základnej zostavy má menšie šrámy. Favorit zápasu je napriek tomu jasný a hocičo iné ako tri body v hrsti Barcelony by boli veľkým prekvapením. Veď Racing je v zóne zostupu a jeho obrana v posledných kolách tiež príliš neprekvitá sebavedomím.

  Prekvapí Betis vicemajstra?


Aj v zápase Realu Betis s Realom Madrid sa o favoritovi baviť nemusíme, no treba dodať, že zeleno-bieli sú na domácom ihrisku silní a za istých okolností by mohli Madridčanov zaskočiť. V týždni zaujala informácia o tom, že José Mourinho, ktorý je spájaný s odchodom Chelsea sa z metropoly Španielska odchádzať rozhodne nechystá a rád by s Bielym Baletom predĺžil zmluvu. Táto správa určite potešila aj hráčov Realu, ktorý si začínajú ovedomovať obrovskú vnútornú silu mužstva, ktorú Mourinho na Santiago Bernabeu postupne vyrába. Betis sa bude musieť v proti Pusinkám prvom rade spoľahnúť na defenzívnu činnosť, inak ho čaká niečo podobné ako barcelonský Espanyol pred týždňom, ktorý prehral s Realom vysoko 5-0. Či uvidíme podobný scenár? 5-ka v bráne domácich to asi nebude, no priebeh stretnutia môže byť veľmi podobný...

  Zmení sa poradie v tabuľke strelcov?


Boj o titul je už zrejme rozhodnutý, no veľmi zaujímavá bude bitka o korunu kráľa strelcov nazývanú „Pichichi“. Aktuálnym lídrom tabuľky kanonierov je Cristiano Ronaldo, ktorý má však na konte už len o dva góly viac ako jeho najväčší rival Lionel Messi. Ronaldo ich zaznamenal v tejto sezóne 30, Messi 28. Obaja majú v poslednom čase výbornú formu a tak môžeme zrejme očakávať aj v tomto kole góly od oboch. Preto by stávky na ich presne zásahy určite neboli nevhodnou alternatívou pre váš tiket. V prípade Messiho si myslíme, že by tých gólov mohlo padnúť aj viac.