Main Content

VIDEO: SSC Neapol v majstrovskej atmosfére slávil triumf. Hlavnou témou bol pod Vezuvom titul

pondelok, 8. máj 2023 08:39 | Autor: TASR

SSC Neapol
SSC Neapol | zdroj: YouTube

Už istý taliansky futbalový majster SSC Neapol zdolal v nedeľňajšom zápase 34. kola Serie A doma Fiorentinu 1:0.

Najlepší kanonier súťaže Victor Osimhen nepremenil v 48. minúte jedenástku, no v 74. minúte sa po faule Nicolasa Gonzaleza na Chviču Kvaraccheliju opäť postavil k bielemu bodu a tento raz pokutový kop využil, keď napálil loptu do stredu bránky. Slovenský stredopoliar v službách SSC Stanislav Lobotka začal duel na lavičke náhradníkov, nastúpil od druhého polčasu.

Fanúšikovia SSC pred zápasom oslávili s hráčmi zisk tretieho ligového titulu v klubovej histórii a prvého od roku 1990, ktorý si "Partenopei" zaistili už štvrtkovou remízou 1:1 na ihrisku Udinese. Na tribúne rozvinuli priaznivci obrovskú taliansku vlajku s číslom tri symbolizujúcim zisk tretieho scudetta. Hráči Fiorentiny pri nástupe vytvorili domácim čestný špalier.

Neapol má na čele tabuľky 17-bodový náskok pred Juventusom Turín, ktorý sa posunul na druhé miesto po víťazstve na ihrisku Atalanty Bergamo 2:0. Hostí poslal v 56. minúte do vedenia anglický útočník Samuel Iling Junior, triumf poistil v nadstavenom čase srbský kanonier Dušan Vlahovič. Juventus má dvojbodový náskok pred tretím Laziom Rím. Atalanta po troch výhrach vyšla tentoraz bodovo naprázdno a nevyužila šancu dotiahnuť sa na piate Miláno, zostala na šiestej priečka s trojbodovým mankom na AC.

Hellas Verona uspel v dôležitom dueli v boji o záchranu na ihrisku šestnásteho Lecce 1:0 a dotiahol sa na svojho súpera na rozdiel jedného bodu. Od osemnástej Spezie ho delia tri body. Za hostí nastúpil v základnej zostave aj slovenský reprezentant Ondrej Duda, hral do 71. minúty.

Na deviatej priečke zostala Monza, ktorá v dueli tabuľkových susedov remizovala na pôde desiateho FC Turín 1:1.