Main Content

Manchester City s ďalším krokom k titulu: Liverpool bojuje o Ligu majstrov

nedeľa, 7. máj 2023 08:59 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v 35. kole anglickej Premier League nad Leedsom United 2:1 vďaka dvom gólom nemeckého stredopoliara Ilkaya Gündogana. Pred druhým Arsenalom majú na čele neúplnej tabuľky už štvorbodový náskok a sú na najlepšej ceste obhájiť majstrovský titul.

"Citizens" sa ujali vedenia v 19. minúte, keď Ryan Mahrez našiel v šestnástke Gündogana a ten namieril presne k bližšej žrdi. V 27. minúte po ďalšej alžírsko-nemeckej kombinácii zvýšil kapitán domácich na 2:0 strelou k vzdialenejšej žrdi.

V 84. minúte Gündogan nevyužil šancu na hetrik, keď nepremenil pokutový kop a hostia krátko na to znížili zásluhou Rodriga. Neúspešnú premiéru v úlohe hlavného trénera Leedsu si odkrútil Sam Allardyce, ktorý v závere sezóny nahradil pri kormidle Javiho Graciu.

FC Liverpool sa vďaka víťazstvu 1:0 nad Brentfordom posunul v tabuľke na piate miesto, jediný gól vsietil v 13. minúte egyptský útočník Mohamed Salah. Tottenham Hotspur zdolal v londýnskom derby Crystal Palace 1:0 gólom Harryho Kanea a je šiesty.

Na štvrtý Manchester United stráca šesť bodov, "červení diabli" majú navyše dva zápasy k dobru. Trápiaca sa Chelsea zvíťazila na pôde Bournemouthu 3:1 vďaka presným zásahom Benoita Badiashilea a Joaa Felixa zo záverečnej desaťminútovky.