Main Content

Bayern Mníchov kráča za titulom: Zvládnu Bavori záver ročníka Bundesligy?

nedeľa, 7. máj 2023 08:59 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: Twitter

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotňajšom zápase 31. kola nemeckej Bundesligy na pôde Brém 2:1. Upevnili si tak vedenie v tabuľke a zvýšili náskok na druhú Borussiu Dortmund na štyri body. Tá má však zápas k dobru.

Triumf úradujúcich majstrov zariadili Serge Gnabry a Leroy Sane, ktorí sa gólovo presadili v 62. a 73. minúte. Ich tím dosiahol nad Brémami rekordný 27. ligový triumf za sebou, čo je najlepšia bilancia v histórii Bundesligy voči jednému tímu. Domáci zaznamenali štvrtú domácu prehru v rade a sú na dvanástom mieste, sedem bodov od pásma zostupu. V 87. minúte oživil ich nádej Niklas Schmidt, no vyrovnať nedokázali.

Augsburg zaskočil Union Berlín a zdolal ho 1:0. Hostia tak spadli na štvrté miesto tabuľky za Lipsko, ktoré triumfovalo na pôde Freiburgu taktiež 1:0 a momentálne je tretie. Okrem Unionu preskočilo práve svojho sobotňajšieho súpera.

Augsburg získal dôležité body v boji o udržanie a momentálne figuruje na trinástom mieste. Od zóny zostupu ho delí tri kolá pred koncom sezóny šesť bodov. Spomedzi tímov bojujúcich o zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži triumfoval aj Hoffenheim, ktorý vyhral nad Frankfurtom 3:1, pričom ustál takmer polovicu zápasu v početnej nevýhode. Eintracht je deviaty s dvojbodovou stratou na Mainz.

Osemzápasovú šnúru bez víťazstva prerušila Hertha Berlín. Tím, ktorému patrí posledné miesto, zdolal Stuttgart 2:1. Na súpiske domácich nefiguroval slovenský obranca Peter Pekarík. Úlohu favorita potvrdila Borussia Mönchengladbach, ktorá si poradila s Bochumom 2:0 a poskočila na desiate miesto pred Kolín. Jej súper je predposledný, o skóre za Stuttgartom.