Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - víkend

sobota, 10. marec 2012 12:58 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - víkend
PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - víkend | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia si po necelom týždni opäť prichádzajú na svoje. Voľby rozdelili kolo do troch dní a tak môžu uvidieť, čo najviac zápasov naživo. Prinášame vám prehľad víkendových zápasov 21. kola Corgoň ligy.

Tatran Prešov – AS Trenčín

Sobota 10. marca  o 14:30 h, rozhodujú Vnuk – D. Hrčka, Lieskovský

Prešovčania opäť po týždni nastúpia na svojom trávniku a pokúsia sa získať prvé body v jarnej časti. Prehra s Košicami ukázala, že ani s novým trénerom zatiaľ neodišla najväčšia bolesť a to nepremieňanie gólových šancí. Tie naopak dokážu premieňať hráči Trenčína, ale iba v domácom prostredí. Vonku dal totiž Trenčín iba 2 góly a nazbieral 3 body, čo z neho robí najhoršie mužstvo na ihriskách súperov. Prešov je pre zmenu najhorším mužstvom na domácich trávnikoch. Obe mužstvá sa budú snažiť zmeniť tieto negatívne štatistiky. V prvom vzájomnom zápase sezóny Trenčín zničil Prešov výsledkom 4:0, keď podobne ako pred týždňom zažiaril dvoma gólmi Lester Peltier.

Chýbajú
Prešov: R. Torres (zranenie)
Trenčín: T. Malec (zranenie), Štyvar (otázny štart)

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Štetina, Krajník, Krob – Petráš – Papaj, Macko, Katona, Zošák – Guba
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek – Baez – Peltier, Štefánik, Hlohovský – Salinas – Depetris


Ako tipovať - Veľmi zaujímavý a ťažký zápas na správny tip. Obe mužstvá sa nemôžu pochváliť bilanciou na domácom resp. hosťujúcom trávniku. Na obe mužstvá je vypísaný zaujímavý kurz, ale ten v prípade Trenčína láka viac (kurz 3,3).



Zlaté Moravce – Banská Bystrica

Sobota 10. marca  o 14:30 h, rozhodujú Matúš – Slyško, Petríček


Zlaté Moravce sa prvý krát predstavia v jarnej časti súťaže na domácom trávniku a privítajú súpera, ktorý opäť nastúpi na zápas u súpera. Banská Bystrica získala v minulom kole veľmi cenný bod z umelého trávnika Trenčína a verí, že minimálne jeden bod si odvezie aj po dnešnom zápase. Zlaté Moravce naopak v minulom kole nechali v Trnave všetky body, keď po nepremenenom pokutovom kope dostali klinec do rakvy v poslednej minúte. Vo vzájomných zápasoch je mierne úspešnejšia Banská Bystrica, ale v poslednom zápase na jej trávniku dostala gól v nadstavenom čase a prehrala tak 0:1.

Chýbajú
Zlaté Moravce: L. Kováč (zranenie), M. Luhový (choroba)
Banská Bystrica: Rejdovian, Turňa (trest)

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Chren – Paur – Orávik, Babic, Hruška, Husár – Candrák
Banská Bystrica: Belic – Pančík, Vajda, Gyömbér, Hučko – Ľupták, Považanec, Hlinka, Brašeň – Augustín – Mat
úš

Ako tipovať - Ďalší ťažký zápas na tipovanie v tomto kole Corgoň ligy. Aj keď obe mužstvá chcú dosiahnuť víťazstvo, budú to mať určite obe ťažké. Preto remíza určite neprekvapí (kurz 3,2) a nepadne zrejme ani veľa gólov. Kurz na maximálne 2 góly je 1,62.



Dunajská Streda – FK Senica

Sobota 10. marca  o 17:30 h, rozhodujú Horváth – Benko, Kubačka

Prvý majstrovský zápas Dunajskej Stredy v domácom prostredí od chaotického zimného obdobia, môže byť sprevádzaný ďalšími protestmi a bojkotom domácich fanúšikov. Rýchlo poskladané mužstvo dokázalo odolávať v Bratislave Slovanu dôstojne aspoň polčas, ale na dobrý výsledok je potrebné odohrať dobre celý zápas. To Senica má na začiatku jari veľmi dobrú formu. Po víťazstve nad Nitrou (3:1), podala v Slovenskom pohári proti Slovanu (2:0) podľa slov trénera Grigu snáď najlepší domáci výkon. A na ten sa bude snažiť nadviazať aj na pôde posledného mužstva tabuľky. Vo vzájomných zápasoch je úspešnejšia Senica a v posledných dvoch dosiahla víťazstvo 3:0, raz doma a raz vonku.

Chýbajú
Dunajská Streda: P. Ďurica, Adiaba (zranenie)
Senica: Pavlík, Pillár (zranenie), M. Ďurica (trest)

Predpokladané zostavy
Dunajská Streda: Kučera – Laštovka, Marcin, Prodanovič, Urbánek – Boya, Lénárth – Kabele, Nikolič, Tchami – Delarge
Senica: Bolek – Štepanovský, Gorosito, Gajdošík, Leal – Kóňa, Strnad – Jar. Diviš, Černý, Kalabiška  – Blackburn


Ako tipovať - V tomto zápase sa, by sa malo zrodiť bezproblémové víťazstvo Senice (kurz 2,0). Ak hostia potvrdia dobrú formu z predchádzajúcich zápasov nemôžu mať domáci prakticky šancu. Ale v prípade Dunajskej Stredy si nemôžete byť istý prakticky ničím.



MFK Košice – Slovan Bratislava

Nedeľa 11. marca  o 14:30 h, rozhodujú Jaška - Balko, Mikulaj

Derby východ – západ má vždy zaujímavú príchuť. Domáci Košičania sa víťazstvom v Prešove (1:0) prakticky zachránili a tak na prvý domáci zápas môžu nastúpiť uvoľnení. To Slovan má čo naprávať. V Senici mohol byť rád, že prehral iba 2:0 a malá šanca v pohári mu ešte bliká. Navyše prišiel o ďalšieho hráča základnej zostavy pre zranenie Pauscheka. K tomu treba pripočítať 4 pretrvávajúce zranenia a navyše Halenár a Kladrubksý ešte stihli dostať v minulom kole 4. žlté karty v sezóne a majú tak automaticky stop na tento zápas. Celkovo je to teda 7 absencií a to všetko hráčov pre základnú zostavu. Stihol sa uzdraviť aspoň Had, ale ešte bude potrebovať prípravu aby mohol hrať celý zápas. Do Košíc sa prvý krát po prestupe do Slovana vracia Marko Milinkovič a môže tak zaznamenať opäť gól proti svojim bývalým spoluhráčom podobne ako v predchádzajúcich dvoch víťazných zápasoch.

Chýbajú
Košice: U. Matič (zranenie)
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Pečalka, Pauschek, Piroska (zranenie), Halenár, Kladrubský (trest)

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Mik. Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Isola, Šinglár – Pačinda, K. Kuzma, Viazanko – Škutka
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Jánošík, Dosoudil, Čikoš – Milinkovič, Kopúnek, Grendel – Mészáros, Smetana, Šebo


Ako tipovať - Košice čakajú na víťazstvo nad Slovanom takmer 3 roky a za ten čas dosiahli iba jednu remízu. Slovan je vďaka pohárovej prehre a absenciám v optickom útlme, ale v takom bol proti Košiciam už niekoľko krát a vždy to nejako zlomil a navyše zaváhať nemôže. Bude to tesné, ale Slovan zrejme vyhrá (kurz 1,75).