Main Content

Oslavy v Neapole ovplyvnila tragédia: Jedného z fanúšikov zastrelili

piatok, 5. máj 2023 08:23 | Autor: TASR

Sviečka - ilustračné
Sviečka - ilustračné | zdroj: Pixabay.com

Dvadsaťšesťročný muž zomrel vo štvrtok v noci v Neapole na následky strelných zranení počas osláv titulu, ktorý získali futbalisti miestneho SSC po dlhých 33 rokoch. Informovala o tom talianska agentúra ANSA.

Pri streľbe zranili dokopy štyri osoby, uviedla miestna polícia. Dvadsaťšesťročný muž zomrel v nemocnici, kam ho previezli v kritickom stave. Polícia stále objasňuje prípad.

Futbalisti SSC Neapol v kádri so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom si zabezpečili prvý titul od roku 1990 a tretí v histórii štvrtkovou remízou 1:1 na ihrisku Udinese.

Päť kôl pred koncom Serie A majú pred druhým Laziom Rím nedostihnuteľný šestnásťbodový náskok. Lobotka odohral za Neapol celý zápas. Na domácom štadióne Diega Maradonu sledovalo duel na diaľku približne 60.000 fanúšikov a po zisku titulu išli oslavovať do centra mesta.

Zo všetkých kútov Neapola lietali ohňostroje a na námestí Piazza del Plebiscito neďaleko prístavu priaznivci spievali a oslavovali, mávali vlajkami a odpaľovali svetlice. Fanúšikovia SSC, ktorí merali cestu na sever Talianska do Udine, po záverečnom hvizde zaplavili ihrisko a pri tlačenici sa zranilo osem ľudí, informovala agentúra dpa.