Main Content

VIDEO: Carolina Hurricanes rozmontovala New Jersey Devils. Tomáš Tatar nebodoval

štvrtok, 4. máj 2023 08:55 | Autor: TASR

Carolina - New Jersey
Carolina - New Jersey | zdroj: YouTube

Hráči Caroliny zvíťazili v prvom zápase semifinále Východnej konferencie NHL nad New Jersey 5:1. Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese hostí nebodoval, počas vyše 14-tich minút si pripísal mínusový bod. 

Hurricanes položili základ víťazstva nad New Jersey v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0 po tom, čo prestrieľali "diablov" 11:1. Jesperi Kotkaniemi v 22. minúte gólom na 3:0 vyhnal z bránky Akiru Schmida, ktorého nahradil Vítek Vaněček. "Ten stav nemal nič spoločné s naším brankárom. V tej chvíli som mal chuť striedať viacerých hráčov," povedal tréner Lindy Ruff. Nathan Bastian síce v 26. minúte znížil na 3:1, no domáci v záverečnej časti dvoma gólmi poistili svoj triumf. Nadviazali ním na úspešný vstup do predošlej série s New Yorkom Islanders, keď sa takisto na domácom ľade dostali do vedenia 1:0.

Aj Devils začali druhú sériu rovnako ako prvú - prehrou 1:5. Hráči Caroliny sa pred sériou uznanlivo vyjadrovali na adresu svojho súpera a pokračovali v tom aj po presvedčivom víťazstve. "Je to veľmi silný tím s výbornými hráčmi na každom poste. Majú rýchlosť a ich veľká sila je v protiútokoch," poznamenal útočník Caroliny Jordan Martinook, ktorý zaznamenal dve asistencie: "Proti Devils budete úspešní, iba ak im nedáte priestor a budete celý čas hrať dôsledne. V tom musíme pokračovať. Áno, je to ťažké, ale je to jediná cesta k úspechu. My sme ochotní ísť do toho."

Hráči Devils postúpili medzi štyri najlepšie tímy Východnej konferencie po tom, čo v prvom kole zdolali New York Rangers 4:3 na zápasy. Na duel proti Caroline nastúpili iba necelých 48 hodín po predošlom zápase. "Vôbec sme sa nedostali k našej hre. Až neskôr sme sa dostali výraznejšej hre s pukom, no to sme už prehrávali," povedal útočník Jesper Bratt. Tomáš Tatar nastúpil na krídle prvého útoku "diablov" a okrem mínusky zaznamenal aj jednu strelu a jeden hit. Devils chýbal útočník Timo Meier, ktorý utrpel zranenie v predošlom zápase proti New Yorku Rangers po bodyčeku od Jacoba Troubu.