Main Content

PLAY-OFF NHL: Dokáže Carolina vyradiť odhodlaných Diablov?

streda, 3. máj 2023 19:10 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL sa dostáva do svojej druhej fázy. Druhé kolo najlepšej hokejovej ligy sveta prinesie sériu medzi Carolinou Hurricanes a New Jersey Devils. Toto meranie síl si spoločne znovu rozanalyzujeme. Na záver znovu pridáme tipy oboch redaktorov Sport7.sk.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4:1

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4:5 po predĺžení

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3:5

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3:0

V základnej časti sa tieto dva tímy stretli v štyroch stretnutiach. Z úvodu sezóny mali lepšiu formy Hurikáni, ktorí vyhrali dve stretnutia. Následne však Devils dokázali túto štatistiku vyrovnať, takže je bilancia v základnej časti vyrovnaná.

1. kolo play-off:

Carolina Hurricanes - New York Islanders 4:2 na zápasy (2:1, 4:3 po predĺžení, 1:5, 5:2, 2:3, 2:1 po predĺžení)

New Jersey Devils - New York Rangers 4:3 na zápasy (1:5, 1:5, 2:1 po predĺžení, 3:1, 4:0, 2:5, 4:0

Oba tímy hrali v prvom kole pri tímom z New Yorku. Carolina hrala proti Islanders, ktorých dokázali poraziť 4:2 na zápas. Hurikáni výborne zvládli celú sériu a zaslúžene postúpili do ďalšieho kola play-off. New Jersey Devils doslova utieklo hrobárovi z lopaty. Po úvodných domácich dvojzápasoch totiž Diabli prehrávali v sérii 0:2, no napokon dokázali výborne otočiť celú sériu a v siedmom zápase postúpili.

Najproduktívnejší hráč v 1. kole:

Carolina Hurricanes - Sebastian Aho - 6 zápasov - 4+3 - 7 kanadských bodov

New Jersey Devils - Erik Haula - 7 zápasov - 4+2 - 6 kanadských bodov

Obidva tímy majú svojho najproduktívnejšieho hráča, ktorý má na konte 7 kanadských bodov. Zaujímavosťou je, že aj Sebastian Aho a Erik Haula sú Fíni. Budeme však úprimni, v sérii proti Hurikánom očakávame, že Haulu vystrieda v čele produktivity svojho tímu iný hokejista.

Pred sériou:

V tejto sérii je ťažké určiť favorita. New Jersey dokázalo svojho súpera v prvom kole dokonalo prekvapiť, Carolina bola zas veľkým adeptom na postup a svoju úlohu zvládla. V tomto meraní síl však oba tímy opäť štartujú z rovnakej štartovacej čiary. 

Absencie:

Toto meranie síl trápia zranenia najmä Carolinu. S určitosťou do prvého zápasu nenastúpia Jake Gardiner, Ondřej Kaše, Max Pacioretty, Andrei Svečnikov a Teuvo Teravainen. Absentovať by mohol aj Jack Drury. Na opačnej strane nechýba nik.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: New Jersey Devils postúpi v šiestich zápasoch, muž série Tomáš Tatar

RK: Carolina Hurricanes postúpi v šiestich zápasoch, Brent Burns

V tejto sérii sa tipy našich redaktorov opäť rozchádzajú. Kto napokon bude mať pravdu?