Main Content

PLAY-OFF NHL: Ukončia Zlatí rytieri sezónu McDavidovi a Draisaitlovi?

streda, 3. máj 2023 11:41 | Autor: Róbert Kalnický

Vegas - Edmonton
Vegas - Edmonton | zdroj: NHL.com

Play-off v kanadsko-americkej NHL sa dostáva do svojej druhej fázy. Druhé kolo najlepšej hokejovej ligy sveta prinesie sériu medzi Vegas Golden Knights a Edmontonom Oilers. Toto meranie síl si spoločne znovu rozanalyzujeme. Na záver znovu pridáme tipy oboch redaktorov Sport7.sk.

 

Vzájomné zápasy v ZČ:

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 4:3 po predĺžení

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 3:4

Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 3:4 po predĺžení

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 4:7

V základnej časti sa tieto tímy stretli dokopy štyrikrát, z toho až v troch prípadoch sa z triumfu tešili hokejisti Edmontonu Oilers. Olejárov však čaká neľahká úloha, ktorú budú chcieť potvrdiť aj vo vyraďovacích bojoch. Zlatí rytieri však budú chcieť svojho súpera prehrať a dokázať prevrátiť túto bilanciu.

1. kolo play-off:

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 4:1 na zápasy (1:5, 5:2, 5:4 po predĺžení, 4:2, 4:1)

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4:2 na zápasy (3:4 po predĺžení, 4:2, 2:3 po predĺžení, 5:4 po predĺžení, 6:3, 5:4)

Oba tímy majú za sebou náročné prvé série prvého kola play-off. Vegas prehralo prový zápas s Winnipegom Jets, avšak následne predviedlo hotovú smršť a predčilo svojho súpera vo všetkých ostatných dueloch. Edmonton sa v repríze vlaňajšieho prvého kola znovu stretlo s hráčmi Los Angeles a znovu to dokázal. Tentokrát po výsledku 4:2 na zápasy.

Najproduktívnejší hráč v 1. kole:

Vegas Golden Knights - Chandler Stephenson - 5 zápasov - 4+4 - 8 kanadských bodov

Edmonton Oilers - Leon Draisaitl - 6 zápasov - 7+4 - 11 kanadských bodov

Hokejisti Vegas odohrali najmenej duelov spomedzi všetkých tímov postupujúcich do druhého kola play-off. Napriek tomu dvaja hráči dosiahli 8 kanadských bodov. Chandler Stephenson prekonal Marka Stonea vďaka vyššiemu počtu strelených gólov. Na opačnej strane dominujú Leon Draisaitl, Connor McDavid a Evan Bouchard. Najviac bodov má však nemecký útočník, ktorý má na konte 11 bodov.

Pred sériou:

Určiť favorita v tejto sérii je náročné. Vegas začínajú doma, takže sú v miernej výhode. Aj prvý zápas predošlého kola však naznačil, že aj v Nevade môže hosťujúci tím vyhrať. Odhodlanie Olejárov je obrovské. Tím vyskladaný okolo Connora McDavida a Leona Draisaitla je odhodlaný postúpiť ďalej. V ceste má však náročného súpera.

Absencie:

Na oboch stranách svieti viacero mien, ktoré v zápase neuvidíme. S určitosťou na strane VGK nenastúpia Robin Lehner a Nolan Patrick, otázny je štart Phila Kessela, Braydena McNabba a Logana Thompsona. Na opačnej strane určite v akcii neuvidíme Oskara Klefboma a Mikea Smitha. Chýbať by mali aj Mattias Janmark a Ryan Murray.

Tipy redakcie Sport7.sk:

Ani v tejto sérii nám nebudú chýbať tipy našich redaktorov. Ako vidia túto sériu?

JV: Vegas postúpi po siemdych zápasoch, muž série Chandler Stephenson

RK: Edmonton postúpi po šiestich zápasoch, muž série Connor McDavid