Main Content

Brighton a Liga majstrov: Môžu The Seagulls pozitívne šokovať futbalový svet?

streda, 3. máj 2023 09:19 | Autor: Jakub Vaverka

Brighton (March)
Brighton (March) | zdroj: YouTube

Brighton hrá v prebiehajúcej sezóne vynikajúci futbal. Môže sa sympatický klub z juhu Anglicka predstaviť v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov?

V úvode treba napísať, že PGMOL, riadiaci orgán rozhodcov Premier League, sa v sezóne 2022/2023 trikrát oficiálne ospravedlnil Brightonu. Inými slovami, v troch zápasoch boli The Seagulls ukrátení, pričom predovšetkým na Tottenhame, kde prehrali, mali brať všetky tri body. 

Dôležité puntíky im už nikto nevráti, ale BAHFC je stále v hre o európske poháre a prakticky aj o Ligu majstrov, i keď v tomto bode to už bude veľmi náročné. Zverenci trénera Roberta de Zerbiho sú aktuálne ôsmi, ale nenechajte sa zmiasť. Čajky majú na svojom konte 31 zápasov, tímy pred nimi majú duelov viac, Aston Villa a Tottenham 34, Liverpool 33 a Manchester United 32.

Kaoru Mitoma
Kaoru Mitoma | zdroj: TASR

Zaujímavosťou je, že Brighton vo štvrtok doma hostí Manchester United, ktorý aktuálne uzatvára TOP 4. The Seagulls strácajú na Devils v tejto chvíli 11 bodov a majú o zápas menej. Ak by boli schopní favorita zdolať, hneď by to bolo zaujímavejšie. Newcastle, ktorý je tretí, má o dva zápasy viac ako Čajky a o 13 bodov viac. Aj s ním ešte celok z grófstva Sussex bude hrať.

Moises Caicedo
Moises Caicedo | zdroj: TASR

Brighton do konca ročníka odohrá sedem zápasov - proti Manchestru United, Evertonu, Arsenalu, Newcastlu, Southamptonu, Manchestru City a Aston Ville. Všetko nabité duely, proti klubom, ktoré bojujú o titul, o Európu aj o záchranu. Kto videl Brighton tento rok hrať, potvrdí, že BAHFC môže hrať s každým otvorenú partiu.

Liga majstrov nie je pre The Seagulls príliš reálna, ale hrajú ešte o 21 bodov a strácajú na ňu bodov 11. Vylúčené nie je nič a klub z Amex Stadium bude bojovať do konca ročníka. Nech už to dopadne akokoľvek, bude to poriadna jazda.