Main Content

Jurgen Klopp sa správal nevhodne: FA rieši trénera Liverpoolu

streda, 3. máj 2023 08:41 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Anglická futbalová asociácia (FA) oficiálne označila kritiku trénera Jürgena Kloppa na adresu hlavného rozhodcu Paula Tierneyho po zápase Premier League za nevhodnú. Tréner Liverpoolu má teraz do piatku možnosť vyjadriť sa, než s ním začnú disciplinárne konanie.

Nemecký kouč sa v utorok na tlačovej konferencii pokúsil situáciu upokojiť. Svoje výroky označil ako výsledok emócií a hnevu.

Klopp v nedeľu po víťaznom góle Liverpoolu na 4:3 v zápase proti Tottenhamu na Anfield Road prejavil nadšenie aj priamo do tváre štvrtého rozhodcu Johna Brooksa. Za nešportové správanie uvidel žltú kartu, no nepáčilo sa mu, čo mu pri jej udelení povedal hlavný Tierney.

"Povedal, že pre mňa je toto červená a vytiahol žltú. Po zápase som spomenul, že to nie je v poriadku a nechtiac som otvoril Pandorinu skrinku. Rozhodcovia sú na mňa pochopiteľne nahnevaní za moje výroky. Celá táto situácia nemala vôbec nastať. V tej chvíli bolo vo mne veľa emócií a hnevu. Preto som oslavoval tak, ako som oslavoval," snažil sa predložiť vysvetlenie nemecký kouč podľa AFP.