Main Content

Leeds narýchlo mení trénera: Zachráni Sam Allardyce tím v Premier League?

utorok, 2. máj 2023 18:04 | Autor: TASR

Sam Allardyce
Sam Allardyce | zdroj: TASR

Španielsky futbalový tréner Javi Gracia pravdepodobne skončí na lavičke Leeds United. Podľa britských médií ho má nahradiť Sam Allardyce.

V klube už oficiálne skončil riaditeľ Victor Orta. Tieto kroky majú súvis so zlými výsledkami tímu, ktorý sa nachádza v tabuľke anglickej Premier League na 17. mieste.

Graciovi teraz hrozí koniec už po dva a pol mesiaci vo funkcii. Allardyce by sa tak stal už štvrtým trénerom mužstva v tejto sezóne.

Spôsob, akým sa Leeds v uplynulých týždňoch prezentoval, nahneval fanúšikov. Tím inkasoval v apríli 23 gólov, čo je nový negatívny rekord Premier League v počte inkasovaných gólov za mesiac. V nedeľu večer skupina fanúšikov Leeds United Supporters Advisory Board vyslovila nedôveru predstavenstvu klubu a aj trénerovi Graciovi.

Hráči Leedsu v snahe upokojiť situáciu vydali vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnili za nedeľňajší výkon v Bournemouthe (1:4).

"V klube panuje teraz zlá nálada, pokiaľ ide o spojenie medzi Graciom a priaznivcami. Nie sú spokojní. Túto frustráciu mu ukázali už v Bournemouthe. Myslím si, že Sam Allardyce ešte nikdy neprišiel do tímu tak neskoro. Zvyčajne prichádzal s januárovým prestupovým obdobím, aby si priviedol vlastných hráčov a mal čas to zmeniť. Či sa zaňho postavia diváci, tým si nie som istý. Neviem, ako by priaznivci Leedsu reagovali na Sama Allardycea," uviedol športový komentátor Jamie Carragher pre portál skysports.com.