Main Content

Patrice Bergeron vyrovnal rekord Zdena Cháru: Skončila proti Panthers jeho kariéra?

pondelok, 1. máj 2023 12:02 | Autor: TASR

Zdeno Chára a Patrice Bergeron
Zdeno Chára a Patrice Bergeron | zdroj: TASR

Patrice Bergeron vyrovnal rekord bývalého spoluhráča a slovenského obrancu Zdena Cháru, keď v noci na pondelok nastúpil už na štrnásty zápas číslo 7 v play off hokejovej NHL. Pre tridsaťsedemročného centra, ktorý prebral po Chárovi kapitánske "céčko" v Bostone, to mohol byť zároveň posledný duel v kariére.

Boston vyhral Prezidentskú trofej a v základnej časti zlomil rekordy so 65 víťazstvami a 135 bodmi, no skvelý ročník si v play off nepredĺžil. V úvodnom kole prekvapujúco vypadol s Floridou, ktorej podľahol v siedmom stretnutí 3:4 po predĺžení a v celej sérii 3:4 na zápasy.

Pre Bergerona to bol už štrnásty takýto duel o všetko, s Chárom majú rovnakú bilanciu šesť výhier a osem prehier. Tretí v historickom poradí je bývalý obranca Washingtonu, St. Louis a New Jersey Scott Stevens, ktorý z 13 zápasov číslo 7 vyhral sedem a prehral šesť.

Bergeron bezprostredne po trpkom vypadnutí neprezradil, aká bude jeho budúcnosť a či ešte potiahne ďalšiu sezónu. Po tejto mu vypršal kontrakt a ak sa s Bostonom, v ktorom strávil celú kariéru v NHL, nedohodne na novom, môže si vyskúšať aj voľný trh. Pravdepodobnejší je však koniec úspešnej kariéry.