Main Content

Priamy boj o prežitie v Premier League: Leicester City hostí Everton, zostúpia obaja?

pondelok, 1. máj 2023 11:49 | Autor: Jakub Vaverka

Leicester City
Leicester City | zdroj: TASR

Súboje o záchranu sú neraz ešte vypätejšie ako duely o titul. Boj o prežitie v Premier League je tento rok nesmierne pútavý. Dnešok napovie veľa, Líšky z Leicestru hostia Karamelky z liverpoolskeho Evertonu. 

Oba tímy majú odohratých 33 zápasov. Leicester City je osemnástej priečke so ziskom 29 bodov a skóre 44:57. Everton je na tom ešte horšie, nachádza sa na preposlednom 19. mieste s 28 bodmi a skóre 25:50. Je až neuveriteľné, že Karamelky v 33 dueloch dali iba 25 bodov, to samo o sebe je číslo, ktoré pojednáva o ich tohtoročnej mizérii.

Pre oboch je to zápas pravdy, rozdiel medzi Foxes a Toffees je jeden bod. Ak Leicester vyhrá, ujde Evertonu o štyri body, čo môže byť v závere ročníka kľúčový náskok. LCFC sa spolieha na skúseného kouča Deana Smitha, Liverpoolčania zas na ostrieľaného Seana Dychea. 

Dnes to bude na King's Power Stadium od 21:00 naozaj prvotriedny relegation battle. Leicester nemôže počítať so zranenými Iheanachom, Justinom a Vestergaardom, otázni sú Bertrand, Evans a Pereira. Na druhej strane, Evertonu budú chýbať Townsend a Vinagre, otázny je Coleman. Duel rozhoduje Michael Oliver.

V uplynulých piatich vzájomných zápasoch týchto dvoch súperov sa dvakrát zrodila remíza, dvakrát vyhral Everton a raz Leicester. Karamelky ale na ihrisku protivníka vyhrali naposledy v úvode októbra, v Southamptone 2:1. LCF sa po piatich domácich porážkach chytil triumfom nad Wolves, na ktorý by rád nadviazal.

Ktokoľvek dnes prehrá, priblíži sa zostupu do The Championship. Ak sa zrodí nerozhodný výsledok, je možné, že do druhej ligy budú po 38. kole putovať ako Leicester, tak aj Everton.