Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - piatok

piatok, 9. marec 2012 13:41 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - piatok
PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Corgoň ligy - piatok | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia si po necelom týždni opäť prídu na svoje. Voľby rozdelili kolo do troch dní a tak môžu uvidieť, čo najviac zápasov naživo. Prinášame vám prehľad piatkových zápasov 21. kola Corgoň ligy.



Ružomberok - Spartak Trnava

Piatok 9. marca  o 14:30 h, rozhodujú Valášek – T. Somoláni, Súkeníková

Kvôli voľbám sa tento zápas presunul na piatok. V netradičnom čase, keď pracujúci iba končia v zamestnaní sa uskutoční výkop. Aký to bude mať vplyv na návštevnosť ukáže až zápas samotný. No ten určite ovplyvní ešte stále nekvalitný terén na ružomberskom štadióne a predovšetkým absencie na oboch stranách. Obom mužstvám sa kompletne rozpadla centrálna zóna kvôli trestom. Domácim vypadli Ďubek s Vavríkom a hosťom Karhan na ktorom stojí a padá celá Trnava. Domáci tréner Křeček začal práve výhrou v Trnave (2:0) a po ňom začala séria víťazstiev. No po jej skončení už Ružomberok 4-krát v rade nevyhral a tak sa pokúsi naštartovať novú víťaznú sériu. Naopak v Trnave veria, že vyhrať dokážu aj bez Karhana. Vo vzájomných zápasoch celkovo a aj v poslednom období je lepší Ružomberok.

Chýbajú

Ružomberok: Ďubek, Vavrík (trest)
Trnava: Koubský, Habánek, Kaščák (zranenie), Karham (trest)

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik – Serečin, Lásik, Hoferica, Oboya – Skalák, Masaryk
Trnava: Kamenár – Gross, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Kuračka, P. Čarnota – Vyskočil, Procházka, Gašparík – Pavelka


Ako tipovať - Na zápas bude mať vplyv zlý stav hracej plochy a hlavne citeľné absencie na oboch stranách. Trnava má problém dať gól a navyše bez Karhana to bude ešte ťažšie. Preto by prípadné tesné víťazstvo Ružomberka vôbec neprekvapilo (kurz 2,05).



FC Nitra - MŠK Žilina

Piatok 9. marca  o 17:30 h, rozhodujú Vlk – R. Sluk, Mókoš

Stretne sa predposledné mužstvo tabuľky domácich zápasov s najlepším mužstvom na ihriskách súperov. Navyše Nitra má početné absencie vo svojom kádri a musí na novo skladať obranu a stred poľa. Žilina takéto problémy nemá a pôjde do boja s osvedčenou zostavou. Navyše vo vzájomných zápasoch je úspešnejšia k čomu sa dopracovala hlavne v poslednom období. Z posledných 20 vzájomných zápasov dokázala Nitra poraziť Žilinu iba jeden krát a to pred takmer dvoma rokmi na jej ihrisku 1:0. Na to, aby si domáci spomenuli na tento výsledok budú potrebovať zvýšenú disciplínu, inak sa môžu zopakovať podobne ako v Senice proti nim dva pokutové kopy.

Chýbajú
Nitra: Kolmokov, Mikuš, Cleber (zranenie), Murín, Kaspřák, Gajdoš (trest), Soumah (chýbajúce víza)
Žilina: Ondráš, Dúbravka (zranenie)


Predpokladané zostavy
Nitra: Hroššo – Ig. Kotora, Tóth, Harbuľák, Čirik – Držík, Šimončič – Kolár, F. Moravčík, Ivančík – Šimonek
Žilina: Krnáč – Angelovič, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský –  Barčík, Bello, Pich – Majtán, Ceesay


Ako tipovať - Pri pohľade na absencie Nitry a vzájomnú bilanciu musí Žilina ísť jednoznačne za víťazstvom (kurz 1,95). Ak Žilina zopakuje predchádzajúci zápas s Ružomberkom, môže byť zaujímavé si pozrieť aj kurzy na tipy polčasových a konečných výsledkov: 1/2 (kurz 24,0), X/2 (kurz 4,9).