Main Content

Šťastný Patrick Kane: Pre takéto momenty som prišiel do New Yorku

piatok, 21. apríl 2023 11:09 | Autor: TASR

Patrick Kane
Patrick Kane | zdroj: TASR

Hokejisti New Jersey v zostave aj so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom podľahli v noci na piatok doma New Yorku Rangers 1:5 a v 1. kole play off NHL prehrávajú už 0:2 na zápasy. V drese hostí sedel na lavičke brankár Jaroslav Halák.

Tatar hral 11:24 min a pripísal si jeden mínusový bod. Za Rangers skóroval dvakrát v presilovej hre Chris Kreider, bilanciou 1+2 sa blysol Patrick Kane. “Je to niečo špeciálne. Pre takéto momenty som prišiel do New Yorku. Som rád, že som prispel a že sme spravili dva úspešné kroky,” povedal pre nhl.com Kane, ktorého Rangers získali na konci februára výmenou z Chicaga. Kane najskôr asistoval pri dvoch zásahoch Kreidera, ktorý dal dva góly aj v prvom zápase a potom sám zvýšil na 4:1 pre “jazdcov”, keď blafákom prekonal Víteka Vaněčeka. Kreider strelil všetky štyri góly v sérii po úspešných tečoch a všetky štyri v presilových hrách. Stal sa prvým hráčom v histórii profiligy, ktorý dal štyri góly v početnej výhode v prvých dvoch zápasoch od začiatku play off. Rangers zatiaľ v sérii využili 4 z 10 presiloviek.

Devils otvorili skóre v presilovke zásluhou Erika Haulu, ale napokon prehrali rovnako ako v prvom zápase 1:5 a séria sa sťahuje do Madison Square Garden. “Tento tím je vždy pripravený na veľké výzvy. Čelíme skúseným veteránom, ktorí už v NHL veľa dokázali, ale budeme bojovať až do konca. Naši hráči majú veľké srdce, neskladáme zbrane,” povedal tréner Lindy Ruff. Druhýkrát v sérii skóroval Vladimir Tarasenko, ktorý vyrovnal na 1:1, ďalšie dve asistencie pridal obranca Adam Fox a so šiestimi bodmi (0+2) je priebežne druhý najproduktívnejší hráč play off. Haula strelil v play off gól za šiesty tím, pred ním to dokázali v histórii sútaže len piati hráči.