Main Content

Zvolen je v nesmierne náročnej situácii: Košice o titule ešte nehovoria

piatok, 21. apríl 2023 08:37 | Autor: TASR

Košice - Zvolen
Košice - Zvolen | zdroj: TASR

Hokejistov Košíc delí jedno víťazstvo od zisku majstrovského titulu v sezóne 2022/2023. Zvládli totiž aj tretí finálový zápas, tentoraz na ľade Zvolena po výsledku 3:1 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:0. Zlaté medaily im môžu visieť na krku už v piatok večer, kedy sa hrá pod Pustým hradom štvrtý zápas.

"Vedeli sme, že nás čaká ťažký tretí zápas, že Zvolen na nás vybehne. Boli sme na to pripravení. Vedeli sme, že musíme poctivo brániť, dobre s domácimi korčuľovať a nejaké šance si vytvoriť. Dnes bol základom dobrý výkon brankára Riečického a skvelá obrana. Podarilo sa nám streliť tri góly, dôležité bolo, že sme dokázali otočiť nepriaznivý stav, čo nám dodalo energie. Tretia tretina bola parádna z našej strany. Išli sme s pokorou pracovať celých 60 minút a to sa aj podarilo," hodnotil víťazný duel vo Zvolene útočník Košíc Marek Bartánus, pričom sa snažil krotiť emócie z dosiahnutého vedenia 3:0 na zápasy: "Vedieme 3:0, ale nič to neznamená. Vieme, že posledný krok býva najťažší. Takže s pokorou ideme aj do štvrtého zápasu. Budeme sa aj hádzať do striel a všetko robiť pre to, aby sme mohli byť úspešní. Nesmieme zaspať na vavrínoch. Na pohár nebudeme myslieť, budeme myslieť na to, aby sme zvládli prvú tretinu, potom druhú a napokon i tretiu."

Zvolenčania sa vynasnažia prekaziť Košičanom snahu o najrýchlejší zisk majstrovskej trofeje v štvrtom zápase, hoci si uvedomujú silu súpera. "Dnes bolo veľmi ťažké dostať sa do útočného pásma a presadiť sa tam. Chýbal nám tlak v útočnej tretine. Tým pádom sme nemohli byť úspešní. To podľa mňa rozhodlo o našej prehre. Chlapci chcú dávať góly, snažia sa o ne, len nám chýba viac šťastia a intenzity, aby sme sa presadili. Nie je ešte koniec tejto série. Stav najvyššej núdze nie je. Hráme v piatok druhý domáci zápas a v ňom musia fungovať jednoduché veci, ktoré si povieme. Urobíme všetko, aby sme boli úspešní," vravel po tretej finálovej prehre s Košicami zvolenský tréner Peter Oremus.

Zvolenčania sa strelecky málo presadzujú, nevyužívajú šance. V troch zápasoch dosiahli iba dva góly, v prvom zápase jeden a v treťom takisto iba jeden. "Vstúpili sme dobre do nášho domáceho zápasu, vyhrávali sme, boli sme aktívni a mali sme dobrý pohyb. Potom sme dostali gól v oslabení, prišiel aj druhý v druhej tretine a Košice začali hrať svoj hokej. Vyhadzovali puky do stredného pásma, už sa netlačili do nás, hrali na istotu, spoliehali sa na defenzívu. My sme nemali zrovna najlepšiu druhú tretinu. V tretej tretine to bolo už lepšie, no dostali sme ďalší gól po našej chybe. Strašne sa nadrieme na gól a inkasujeme lacné góly, keď si nepokryjeme hráča," tvrdil jediný strelec zvolenského gólu vo štvrtkovom zápase Peter Zuzin, pričom ho hnevalo, že nepridal aj druhý presný zásah: "Ja som mal na konci tretej tretiny šancu, sám som bol pred brankárom, chcel som mu to dať bekhendom hore, ale ani ľad už nebol najlepší, nevyšlo mi to a strelil som to do betónu. Ak by sme dali na 2:3 bolo by to dramatickejšie v závere, ale taký je hokej. Musíme myslieť pozitívne a hľadieť dopredu." Zvolenčania si dobre uvedomujú, že už nemôžu s Košicami prehrať, ak chcú získať majstrovský titul. "Nevzdávame sa, budeme bojovať do konca, no musíme chcieť všetci od začiatku a všetci dať do toho sto percent. Veriť si a podporovať jeden druhého. Musíme sa všetci nastaviť tak, že už prehrať nemôžeme," zdôraznil Zuzin.

Košický kouč Dan Ceman ani po tretej výhre v rade nepodceňuje tím spod Pustého hradu. Tretí zápas hodnotil uvážlivo: "Som hrdý na mojich zverencov ako pristúpili k celému zápasu. Vyhrať na ľade súpera je vždy ťažké. Mali sme niektoré pekné momenty, avšak najmä tretiu tretinu sme hrali výborne. Boli sme excelentní v udržiavaní si vedenia a podržal nás aj brankár Riečický, podal vynikajúci výkon. Bol to asi najlepší náš zápas v tejto finálovej sérii. Zvládli sme i oslabenia, najmä to kľúčové v tretej tretine, ktoré nám dodalo silu. Musíme zostať pokojní, to je najdôležitejšie. Zvolen má dobrý tím, v piatok sa určite nevzdá. Čaká nás ďalší ťažký zápas, na ktorý sa takisto dobre pripravíme."