Main Content

PRED PLAY-OFF: Obhajca alebo nováčik?

utorok, 18. apríl 2023 06:25 | Autor: Róbert Kalnický

Colorado - Seattle
Colorado - Seattle | zdroj: YouTube

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi Coloradom Avalanche a Seattlom Kraken.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY V ZČ:

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 2:3

Seattle Kraken - Colorado Avalanche 1:2 po nájazdoch

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 2:3 po predĺžení

V základnej časti sa Colorado so Seattlom stretli trikrát. Raz sa tešili hráči Lavín, dvakrát sa radovali hokejisti Krakenov. Vždy sa však jednalo o jednogólové stretnutia.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

Colorado Avalanche - Nathan MacKinnon - 71 zápasov - 42+69 - 111 kanadských bodov

Seattle Kraken - Jared McCann - 79 zápasov - 40+30 - 70 kanadských bodov

Prevaha v počte kanadských bodov je na strane Colorada Avalanche. Okrem MacKinnona sa totiž cez stobodovú hranicu dostal aj Fín Mikko Rantanen. Na opačnej strane je však konzistentný a vyrovnaný tím.

Pred sériou:

Táto séria môže pripomínať aj hru Dávida a Goliáša, no určite tomu tak nebude. Hoci sa Krakeni dostali do play-off po prvýkrát v klubovej histórii, nechcú byť iba do počtu. V tíme je mnoho kvalitných hokejistov, ktorí by mohli byť rozdielovými hráčmi. Lavíny sa boria so zraneniami, trápi ich aj brankársky post. Tento rok sa nedá očakávať tak spanilá jazda ako vlani.

Absencie:

Niečo sme už načrtli v odstavci vyššie. S určistosťou v sérii neuvidíme Gabriela Landeskoga. Okrem neho sa však tréner Bednar musí vysporiadať aj s absenciami Andrewa Cogliana, Darrena Helma, Josha Mansona či Denisa Malgina. Najväčšou stratou je rozhodne Cale Makar. Na opačnej strane budú absetnovať John Hayden, Andre Burakovsky a Joonas Donskoi.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Seattle Kraken postúpi po siedmych zápasoch, muž série Matty Beniers

RK: Colorado Avalanche postúpi po piatich zápasoch, muž série Nathan MacKinnon

V tomto prípade sa redaktori znovu nezhodli. Jakub Vaverka vidí dlhú sériu s postupom Krakenov, na opačnej strane Róbert Kalnický vidí jednoznačnú robotu Colorada.