Main Content

PRED PLAY-OFF: Zhorí Toronto znovu v prvom kole?

utorok, 18. apríl 2023 06:45 | Autor: Róbert Kalnický

Toronto - Tampa
Toronto - Tampa | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi Torontom Maple Leafs a Tampu Bay Lightning.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4:3 po predĺžení

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning - 4:1

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 3:4

Javorové listy z Toronta dokázali zabodovať v každom zo zápasov v základnej časti. Jediná prehra prišla hneď v úvode ročníka. Aj to môže byť pozitívnym javom pred vyraďovačkami. Play-off je však úplne iná súťaž.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

Toronto Maple Leafs - Mitch Marner - 80 zápasov - 30+69 - 99 kanadských bodov

Tampa Bay Lightning - Nikita Kučerov - 80 zápasov - 30+83 - 113 kanadských bodov

Pri pohľade na tieto mená je jasné, že sa jedná obrovské osobnosti. Ako jediný však hranicu sto kanadských bodov z týchto dvoch tímov prekonal Nikita Kučerov. O produktivitu sa v play-off však budú starať aj Auston Matthews, John Tavares, Steven Stamkos či Brayden Point.

Pred sériou:

Aj v tomto prípade nás čaká revanš a odveta za vlaňajšok. Aj tentokrát Toronto odštartuje play-off v domácom prostredí a bude chcieť prepísať históriu. Kliatba, ktorá visí nad TML je strašidelná. Azda najdôležitejším menom celej série bude Andrei Vasilevskij. Pokiaľ obor v bráne Bleskov bude znovu čarovať, celok z Floridy môže znovu šokovať hokejovú metropolu napriek tomu, že nemá takú kvalitu a šírku kádra ako po minulé roky.

Slovenská stopa:

Aj v tejto sérii si zahrá slovenský hokejista. Je ním Erik Černák, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou defenzívy celku Tampy Bay. Uvidíme, či sa bude radovať z postupu ďalej.

Absencie: 

Zranenia zmietajú najmä tím Toronta. V tejto chvíli na listine zranených hráčov svietia mena Matta Murrayho, Erika Gustafssona, Bobbyho McManna, Victora Meteho, Nicka Robertsona a Jakea Muzzina. Posledný menovaný do vyraďovacích bojov s určitosťou nenastúpi. Na druhej strane chýba iba Tanner Jeannot, ktorý by však už mal byť fit.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Toronto Maple Leafs postúpi po siedmych zápasoch, muž série Mitch Marner

RK: Tampa Bay Lightning postúpi po siedmych zápasoch, muž série Andrei Vasilevskij

Naši redaktori sa zhodli, že séria pôjde až do siedmeho zápasu. Obaja však zvolili iného postupujúceho.