Main Content

PRED PLAY-OFF: Vegas po vlaňajšom neúspechu TOP favoritom vyraďovačiek

utorok, 18. apríl 2023 06:30 | Autor: Róbert Kalnický

Winnipeg - Vegas
Winnipeg - Vegas | zdroj: NHL

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi Vegas Golden Knights a Winnipegom Jets.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 5:2

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 2:1 po predĺžení

Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights 5:6

V základnej časti sa dokázali hokejisti Vegas Golden Knights ukázať vo výbornom svetle. Vo všetkých troch dueloch, ktoré v základnej časti proti Jets odohrali, si pripísali triumf. Aj preto by mali byť aj vo vyraďovacích bojoch favoritom tejto série.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

Vegas Golden Knights - Jack Eichel - 67 zápasov - 27+39 - 66 kanadských bodov

Winnipeg Jets - Kyle Connor - 82 zápasov - 31+49 - 80 kanadských bodov

Ani v jednom z tímov nenájdeme suverénneho lídra. Či už Jack Eichel, alebo Kyle Connor si síce udržali takmer bod na zápas, no neboli nejak extrémne produktívni. To svedčí o tom, že oba kádre sú pomerne vyrovnané a bude ťažké nájsť tú najväčšiu osobnosť v play-off.

Pred sériou:

Hokejisti Vegas Golden Knights pred rokom nedokázali uspieť a nepostúpili do vyraďovacích bojov. To bolo obrovským sklamaním a impulzom do novej sezóny. Bruce Cassidy, ktorý prišiel na lavičky VGK, vybudoval výborný tím, ktorý môže siahať veľmi ďaleko. Na opačnej strane stojí Winnipeg, ktorý bude veľkým outsiderom. Dôležité je, akým spôsobom zachytá Connor Hellebuyck, ktorý by mal byť najdôležitejšiou persónou na strane Jets.

Absencie:

List zranených hráčov na strane Rytierov z Nevady je naozaj dlhý. Okrem brankárov Robina Lehnera (ktorý nechytal ani jeden zápas) a Logana Thompsona stále absentujú aj Will Carrier, Nolan Patrick, Mark Stone a Zach Whitecloud. Na opačnej strane by mali absentovať Cole Perfetti, Sam Gagner a Kevin Stenlund.

Tipy redakcie Sport.sk:

JV: Vegas Golden Knights postúpi po piatich zápasoch, muž série Jack Eichel

RK: Vegas Golden Knights postúpi po štyroch zápasoch, muž série Shea Theodore

V tejto sérii sa naši redaktori zhodli. Obaja vidia postup Zlatých rytierov. Otázne je, či dokáže tím z Kanady potrápiť favorita na ceste do druhého kola.