Main Content

PLAY-OFF NHL: Sebastian Aho alebo Sebastian Aho?

nedeľa, 16. apríl 2023 18:17 | Autor: Róbert Kalnický

Carolina - New York Islanders
Carolina - New York Islanders | zdroj: USA TODAY

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi Carolinou Hurricanes a New Yorkom Islanders.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:6

New York Islanders - Carolina Hurricanes 0:3

New York Islanders - Carolina Hurricanes 2:5

Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:1

Vzájomné zápasy v základnej časti hovoria v prospech Caroliny Hurricanes. Hoci tím z mesta Raleigh prehral prvé stretnutie na domácom ľade, následne sa dostali na vlnu, z ktorej počas sezóny nezišli. Uvidíme, či sa v play-off podarí Ostrovanom zastaviť ich víťazné ťaženie.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

Carolina Hurricanes - Martin Nečas - 82 zápasov - 28+43 - 71 kanadských bodov

New York Islanders - Brock Nelson - 82 zápasov - 36+39  - 75 kanadských bodov

Produktívnych hráčov máme na oboch stranách. V tomto prípade to nie sú až také drastické rozdiely, ako v prípade Bostonu a Floridy. Uvidíme, ktorý hokejista dokáže nadviazať na výborné výkony zo ZČ aj v play-off.

Pred sériou:

Aj táto séria má favorita v podobe Caroliny Hurricanes. Očakávame však vyrovnaný boj. Tieto dva tímy sa stretli aj pred dvoma rokmi, kedy Canes vyradili svojho súpera pomerom 4:0 na zápasy. Situácia sa však obmenila a v bráne Isles sa výborne presadil Ilya Sorokin. Práve od neho bude záležať, akým smerom sa táto séria bude uberať ďalej. Zaujímavosťou je, že tentokrát sa proti sebe postavia aj dvaja hokejisti, ktorí nesú meno Sebastian Aho.

Absencie:

Absencie sú na oboch stranách. Najmä Canes však majú veľké problémy. S určitosťou budú chýbať Andrei Svečnikov a Max Pacioretty. Zranení však sú aj Jake Gardinier a Ondřej Kaše. Na opačnej strane v závere základnej časti absentoval Mathew Barzal, no ten už je fit. Na listine zranených hráčov figurujú už len Alexander Romanov a Oliver Wahlstrom.

Tipy redakcie Sport7.sk:

Aj na túto sériu si tipli naši redaktori Jakub Vaverka a Róbert Kalnický. Ako vidia sériu medzi druhým tímom a držiteľom divokej karty na Východe?

JV: Carolina Hurricanes postúpi po šiestich zápasoch, muž série Martin Nečas

RK: Carolina Hurricanes postúpi po piatich zápasoch, muž série Sebastian Aho (pozn. red: Fín z Caroliny)

V tomto meraní síl stavili naši redaktori na favorita. Carolina Hurricanes by si mala postrážiť postup do druhého kola. Tím je veľmi dobre vyvážený a dá sa očakávať, že bude v tejto sérii favoritom.