Main Content

Sacramento schválilo návrh financovania novej haly pre klub

streda, 7. marec 2012 11:00 | Autor: TASR

Mestská rada Sacramenta schválila návrh financovania novej haly pre klub basketbalovej NBA Sacramento Kings. "Nech dlho žije Sacramento, nech dlho žijú Kings!" oznámil v utorok výsledok hlasovania fanúšikom zhromaždeným v centre mesta starosta Kevin Johnson - bývalý účastník troch Zápasov hviezd NBA.

Metropola štátu Kalifornia týmto zvýšila šance, že si udrží jediný svoj tím účinkujúci v niektorej z prestížnych amerických športových súťaží. Nová hala je hlavnou podmienkou, aby sa zabránilo scenáru so sťahovaním. Záujemcov o osvojenie Kings je viacero, s otvorenou náručou by ich privítali v Anaheime či Seattli.

Nová hala za 391 miliónov dolárov môže organizáciu udržať v Sacramente na ďalších 30 rokov. Johnson si túto príležitosť "vymodlil" vlani na zasadnutí Rady guvernérov NBA, keď okrem novej arény sľúbil aj 10 miliónov USD na zabezpečenie tejto sezóny. Za šancu pre Sacramento sa vtedy vyslovil aj predseda relokačnej komisie a majiteľ Oklahoma City Thunder Clay Bennett, mesto však dostalo za úlohu prísť s konkrétnym plánom do 1. marca 2012, čo sa aj podarilo.

Podľa schváleného návrhu mesto poskytne 255,5 milióna USD, pričom bude vlastníkom haly. Klub pridá 73,25 milióna, podiel užívateľa arény - spoločnosti AEG - bude 58,75 milióna USD. Troma miliónmi by mali prispieť sponzori. Práce sa začnú na jar alebo začiatkom leta budúceho roku, "králi" by v novej hale mohli odohrať už sezónu 2015/2016.

"V mene mojej rodiny a našej organizácie chcem poďakovať za tento krok dopredu. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu, vývoj udalostí nás nadchol," komentoval výsledok hlasovania 7:2 v prospech návrhu spolumajiteľ klubu Gavin Maloof.

Kings pôsobia v Sacramente od roku 1985, presťahovali sa tam z Kansas City. Domáce zápasy hrajú v hale Power Balance Pavilion pre 17 317 divákov, ktorú otvorili v roku 1988.

© WEBNOVINY