Main Content

Nechce Dallas Mavericks hrať v play-off? Partia okolo Dončiča a Irvinga nezvláda kľúčové zápasy

nedeľa, 2. apríl 2023 09:02 | Autor: TASR

Luka Dončič
Luka Dončič | zdroj: TASR

Basketbalisti New Orleansu zvíťazili v noci na nedeľu doma nad Los Angeles Clippers 122:114. V tabuľke Západnej konferencie NBA im patrí 7. miesto a za svojim súperom a zároveň priamym postupom do play off zaostávajú už iba o pol duelu.

Pelicans viedol Brandon Ingram s 36 bodmi, Clippers nestačilo 40 bodov Kawhiho Leonarda. "Musíme súperovi vzdať hold, hrali vynikajúco. Obzvlášť Ingram," pripustil Leonard podľa AP. "Ak chcete patriť medzi najlepších, musíte tých najlepších zdolať. To sme mali v hlave pred stretnutím," vyhlásil Ingram.

Dallas naďalej neúspešne bojuje o účasť vo vyraďovacej časti, prehral aj na palubovke Miami 122:129, ktoré ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Mavericks nestačil ďalší výborný výkon Luku Dončiča, slovinský rozohrávač si zapísal 42 bodov, 10 doskokov a 8 asistencií.

Heat za triumfom nasmeroval Jimmy Butler, zaznamenal 35 bodov a 12 asistencií. "Naša obrana neexistovala. Nevedeli sme ubrániť nič," posťažoval sa tréner Texasanov Jason Kidd. Klub z Floridy je na východe siedmy o 1,5 duelu za Brooklynom a priamou miestenkou do play off. Dallas zaostáva za Oklahomou City o jeden zápas a patrí mu prvé miesto pod čiarou postupu do play in.