Main Content

Medvedev alebo Sinner: Turnaj v Miami poskytne veľké vyvrcholenie

sobota, 1. apríl 2023 08:24 | Autor: TASR

Jannik Sinner
Jannik Sinner | zdroj: TASR

O titul v mužskej dvojhre na turnaji ATP Masters 1000 v Miami zabojujú ruský tenista Daniil Medvedev a Talian Jannik Sinner.

Štvrtý nasadený Medvedev vyradil v semifinále svojho krajana Karena Chačanova 7:6 (5), 3:6, 6:3. Sinner sa v pozícii nasadenej desiatky postaral o prekvapenie, keď otočil proti Carlosovi Alcarazovi. Španiela, ktorý v treťom sete chytil kŕče do nôh, zdolal 6:7 (4), 6:4, 6:2.

Alcaraz v najnovšom vydaní svetového rebríčka príde o post jednotky, na ktorý sa vráti Srb Novak Djokovič. Po prehre so Sinnerom prišiel o šancu získať tzv. "Sunshine Double", tituly z turnajov v Indian Wells a Miami.

"Bol to parádny tenis vo skvelej atmosfére. Aj ja som mal v druhom sete kŕče, no bolesť napokon ustúpila. Vedel som, že v treťom sete nesmiem kaziť ľahké lopty a čakať na správny moment. Teším sa z postupu do finále a som pripravený zabojovať o titul," povedal Sinner podľa AFP.

Medvedev svojmu kamarátovi z detstva nasúkal 13 es. Odpor Chačanova zlomil vo štvrtej hre tretieho setu, v ktorom uspel pri jeho podaní. "Podľa môjho názoru to bol špičkový zápas. Karenovi nevyšiel jeden gem v treťom sete a využil som to. Som šťastný, že som ho dokázal zdolať, pretože je veľmi nepríjemný súper," uviedol Medvedev.