Main Content

Nemci padli proti Belgicku: Lukaku vo forme, režisér De Bruyne

streda, 29. marec 2023 11:41 | Autor: TASR

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne | zdroj: TASR

Futbalisti Belgicka zvíťazili v prípravnom zápase v Kolíne nad Rýnom nad domácim Nemeckom tesne 3:2. V šlágri utorkového programu mali výborný vstup do zápasu, keď už po deviatich minútach viedli 2:0. V oboch prípadoch bol strojcom gólov Kevine de Bruyne, ktorý najprv prihral Yannickovi Carrascovi a o tri minúty neskôr aj Romeluovi Lukakuovi.

Domácim sa podarilo znížiť krátko pred prestávkou, keď po ruke v belgickom pokutovom území premenil penaltu Niclas Füllkrug. V 78. minúte však korunoval svoj výkon de Bruyne, ktorý po dvoch asistenciách sám skóroval a upravil na 3:1. V závere už len skorigoval Serge Gnabry.

Futbalisti Čile vyhrali v Santiagu nad Paraguajom 3:2. Hostia po prvom polčase viedli, ale v záverečnej štvrťhodine inkasovali dva góly. Najskôr vyrovnal Alexis Sanchez v 76. minúte na 2:2 a v nadstavenom čase rozhodol o triumfe Čile vlastný gól brankára Antonyho Silvu.

Ekvádor otočil v druhom polčase skóre v dueli s domácou Austráliou na 2:1. Obranca William Pacho dal na štadióne v Melbourne víťazný gól vo svojom reprezentačnom debute v 65. minúte. Kolumbia vyhrala v Osake nad domácim Japonskom 2:1, po hodine hry rozhodol útočník Rafael Borre.

Uruguaj vyhral v Soule nad domácou Kórejskou republikou 2:1. Hostí poslal do vedenia už v 10. minúte Sebastian Coates, v 51. minúte odpovedal Hwang In-Beom, no krátko na to pridal druhý zásah Juhoameričanov Matias Vecino. Kórejčania dostali v závere loptu dvakrát do siete, no góly neplatili pre ruku a ofsajd. Bolívia vyhrala v Džidde nad Saudskou Arábiou 2:1 vďaka gólom Marcela Morena a Carmela Algaranaza. Za domácich skóroval z penalty Salem al Dawsari.

V dueli Maroka s Peru gól nepadol. Zápas nedohrali Sofiane Boufal a Carlos Zambrano, ktorí išli predčasne pod sprchy po vzájomnej potýčke v 79. minúte.