Main Content

Tomáš Tatar má isté play-off: Jaroslav Halák prispel k triumfu na Floride

nedeľa, 26. marec 2023 09:50 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Hokejisti New Jersey Devils postúpili do play off zámorskej NHL. Rozhodlo o tom víťazstvo New Yorku Rangers na ľade Floridy a Devils potom doma zdolali Ottawu 5:3. Do bojov o Stanley Cup postúpili “diabli” prvýkrát od roku 2018. Jedným gólom prispel aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý uzavrel v poslednej minúte skóre do prázdnej bránky.

Tatar sa presadil po štyroch dueloch, v sezóne zaznamenal 17. presný zásah. Devils otočili z 0:1 na 3:1, ale hostia dokázali vyrovnať. Nerozhodný stav však zmenil v tretej tretine obranca Dougie Hamilton a triumf spečatil Tatar, ktorý bol na ľade 14:33 minúty a okrem gólu zaznamenal aj plusku a dve strely. Štyridsiatym gólom v sezóne po nádhernej sólovej akcii sa prezentoval Jack Hughes a pridal aj asistenciu. “Dosiahli sme prvý cieľ, s ktorým sme do sezóny vstúpili. V posledných deviatich zápasoch sa chceme čo najlepšie naladiť na play off,” povedal pre nhl.com kapitán “diablov” Nico Hischier. Devils dosiahli na métu 100 bodov štrnástykrát v histórii.

Zo Slovákov sa tešil z víťazstva aj brankár Jaroslav Halák, ktorý pomohol New Yorku Rangers k víťazstvu 4:3 na ľade Floridy, keď si pripísal 31 zákrokov. Florida viedla 2:0, ale “jazdci” otočili štyrmi gólmi za sebou. Halák kryl 31 striel a Rangers vyhrali ôsmy z posledných desiatich duelov. Na lídra Metropolitnej divízie strácajú štyri body. Góly Rangers strelili Alexis Lafreniere, Kaapo Kakko, Filip Chytil a Patrick Kane, ktorý zaznamenal svoj 450. zásah v kariére. Haláka prekonal dvakrát kapitán “panterov” Aleksander Barkov a raz Ryan Lomberg.

Hráči Tampy Bay v zostave aj s Erikom Černákom nestačili na najlepší tím ligy Boston a podľahli mu 1:2, Bruins uspeli v šiestom stretnutí v rade a zaistil si prvé miesto v Atlantickej divízii. Góly “medveďov” strelili Patrice Bergeron a Garnet Hathaway, brankár Linus Ullmark chytil 26 striel. Lightning prehrali štvrtýkrát za sebou, ich jediný gól strelil obranca Victor Hedman, ktorý prvýkrát v kariére skóroval v oslabení. Černák bol na ľade 17 minút a 46 sekúnd, zaznamenal mínusový bod, jednu strelu a dva hity.

Martin Fehérváry musel pretrpieť prehru Washingtonu 3:4 na ľade Pittsburgu, Capitals vyrovnali v tretej tretine z 0:3 na 3:3, ale osemdesiat sekúnd pred koncom rozhodol Jevgenij Malkin, keď potrestal veľkú chybu Anthonyho Manthu. Capitals prehrali štvrtý z posledných piatich zápasov a aktuálne na play off strácajú šesť bodov. Pittsburgh predbehol Floridu a aktuálne drží druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii.

NHL - výsledky:

Boston - Tampa Bay 2:1, Philadelphia - Detroit 3:0, Nashville - Seattle 2:7, Calgary - San Jose 5:3, Los Angeles - Winnipeg 4:1, Florida - New York Rangers 3:4, Minnesota - Chicago 3:1, New York Islanders - Buffalo 0:2, Carolina - Toronto 5:3, New Jersey - Ottawa 5:3 /TATAR (New Jersey) 1+0/, Montreal - Columbus 8:2, Dallas - Vancouver 1:3, Pittsburgh - Washington 4:3, Edmonton - Vegas 3:4 pp, Anaheim - St. Louis 3:6

Istý postup do play off:

Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey