Main Content

VIDEO: Obrovské sklamanie pre PSG. Paríž prehral na svojom ihrisku prvýkrát

nedeľa, 19. marec 2023 22:43 | Autor: TASR

PSG
PSG | zdroj: YouTube

Futbalisti Paríža St. Germain zaznamenali prvú ligovú prehru na svojom trávniku v prebiehajúcej sezóne. Líder tabuľky podľahol v Parku princov v dueli 28. kola Rennes 0:2 a nenadviazal na predchádzajúcu šnúru štyroch víťazstiev v Ligue 1.

Na čele tabuľky má náskok už iba sedem bodov pred Marseille, ktoré vyhralo v Reims 2:1 a ukončilo jeho 19-zápasovú šnúru bez ligovej prehry.

Rennes nasmeroval k cennému triumfu na pôde PSG na konci prvého polčasu gólom Karl Toko Ekambi, krátko po prestávke zvýšil na 2:0 Arnaud Kalimuendo. Favorit v zostave s Kylianom Mbappem i Lionelom Messim nedokázal ani raz prekonať brankára hostí Stevena Mandandu.

Tím z Rennes figuruje na piatej pozícii. Mužstvo Reims prehralo v lige naposledy v septembri minulého roka, potom prišli ešte dve remízy a tím prevzal William Still. Ten bol oficiálne tréner pri 17 dueloch v lige bez prehry a svojich zverencov vytiahol do hornej polovice tabuľky. Séria sa skončila až teraz v nedeľu doma s Marseille, rozhodol o tom dvoma gólmi Alexis Sanchez.

Monaco vyhralo na trávniku Ajaccia 2:0. Hostia si upevnili štvrtú priečku v tabuľke, Ajaccio je predposledné.