Main Content

Dunajská Streda doma zvládla Trnavu a naďalej vedie: Prišlo viac ako 7 tisíc ľudí

nedeľa, 19. marec 2023 22:23 | Autor: TASR

DAC - TT
DAC - TT | zdroj: TASR

Futbalisti FK DAC 1904 Dunajská Streda vyhrali v dueli 2. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad Spartakom Trnava 3:1 a udržali si štvorbodový náskok na čele tabuľky pred Slovanom Bratislava. V lige neprehrali už 17 duelov za sebou.

Slovan nestratil body na ihrisku FK Železiarne Podbrezová, domácich zdolal 2:1. Gólovo sa presadili Vernon De Marco a v druhom polčase rozhodol po chybe domáceho brankára Andre Green. Žilina zvíťazila nad Banskou Bystricou v prestrelke 6:4 a pripísala si štvrtý triumf v sérii. Zaujali najmä výkony dvojgólových strelcov Adriána Kaprálika v domácom drese a Andriju Baliča v drese Banskej Bystrice. Žilinčania sa v tabuľke posunuli na štvrté miesto, Banská Bystrica zostáva naďalej šiesta.

V skupine o udržanie sa vyhral Ružomberok nad Zlatými Moravcami 2:0. "Ruža" tak vyhrala aj druhé stretnutie v nadstavbovej časti a na šiestom mieste má pred Michalovcami pohodlný deväťbodový náskok. Zlaté Moravce sú desiate, od zostupových pozícií ich delí jeden bod. Michalovce remizovali s Liptovským Mikulášom 0:0. Hostia tak získali prvý bod od novembra a ukončili sériu šiestich ligových prehier za sebou. Skalica uspela v dueli s Trenčínom 2:0 a poskočila na deviate miesto pred Zlaté Moravce. Trenčínu patrí priebežne jedenáste miesto, ktoré znamená baráž.