Main Content

Dortmund hrá fantastický futbal: Odniesol si to Kolín, je boj o titul reálny?

nedeľa, 19. marec 2023 09:39 | Autor: TASR

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund | zdroj: internet

Futbalisti Borussie Dortmund poskočili v nemeckej Bundeslige na priebežné prvé miesto. V sobotnom zápase 25. kola triumfovali na domácom ihrisku nad 1. FC Kolín vysoko 6:1. Pred druhým Bayernom Mníchov, ktorý má duel k dobru, majú v tabuľke jednobodový náskok.

Dvoma gólmi sa v drese domácich presadili Marco Reus a Sebastien Haller. Kolínu patrí aj po prehre 13. priečka.

Hráči RB Lipsko prehrali na ihrisku VfL Bochum 0:1. Domáci obranca Erhan Mašovič strelil v 48. minúte jediný gól zápasu. Bochumu patrí 14. priečka. Hostia po prehre zostali na treťom mieste, no majú rovnaký počet bodov ako štvrtý Union Berlín a piaty Freiburg. Oba tímy však čakajú svoje zápasy v nedeľu.

Hoffenheim zvíťazil na domácej pôde nad Herthou 3:1. Domáci tak triumfovali prvýkrát od 18. októbra uplynulého roka vo všetkých súťažiach. Ich séria bez úspechu trvala 15 duelov. Hoffenheim sa dostal z posledného miesta tabuľky mimo pásmo zostupu. Tam klesla Hertha, ktorej patrí 16. priečka.

Stuttgart prehral s Wolfsburgom 0:1. Hostia rozhodli o triumfe v druhom polčase, keď sa presadil Omar Marmoush. Domácim patrí posledná 18. pozícia, Wolfsburg je siedmy a na pohárové priečky stráca dva body. Augsburg remizoval so Schalke 1:1.