Main Content

Martin Škrteľ: "Urobím všetko pre to, aby som bol do MS fit"

štvrtok, 13. máj 2010 14:15 | Autor: TASR

Záverečnú nomináciu slovenskej futbalovej reprezentácie na XIX. majstrovstvá sveta v Juhoafrickej republike si len málokto vie predstaviť bez Martina Škrtela.

Dvadsaťpäťročný obranca anglického FC Liverpool sa mesiac pred začiatkom svetového šampionátu už zapojil do plného tréningu po zranení priehlavku pravej nohy a intenzívne pracuje na tom, aby bol do úvodného zápasu SR na MS 2010 proti Novému Zélandu (15. júna) stopercentne pripravený.

"Postup na majstrovstvá sveta znamenal pre celú našu krajinu skvelý okamih. Dúfam, že na tomto futbalovom sviatku nebudem chýbať," cituje slová handlovského rodáka oficiálna internetová stránka "The Reds". Škrtel nastúpil naposledy v súťažnom dueli 25. februára v Európskej lige UEFA proti rumunskému tímu Unirea Urziceni. V tomto dueli mu protihráč šľapákom zlomil tretiu metatarzálnu kostičku v priehlavku a urastený slovenský stopér dva a pol mesiaca pauzoval. Momentálne doma v Ráztočne opäť naberá stratenú kondíciu a v utorok 18. mája nebude chýbať na zraze reprezentantov, keďže tréner SR Vladimír Weiss st. ho zaradil do predbežnej 29-člennej nominácie na MS 2010.

"Bolo pre mňa veľmi frustrujúce, že som nemohol hrať a nebol som k dispozícii koučovi Liverpoolu. Kluboví lekári, rovnako ako aj moja rodina ma skvele podporovali, za čo im ďakujem. Teraz urobím všetko pre to, aby som bol do štartu majstrovstiev úplne v poriadku a pripravený hrať," vyhlásil Martin Škrtel a dodal: "Slovensko sa prvýkrát v histórii predstaví na záverečnom turnaji svetovom šampionátu. Pre každého je účasť v Juhoafrickej republike splnením sna. Nám sa už v kvalifikácii podarilo dosiahnuť niečo veľké a teraz musíme pred všetkými ukázať, čo v nás je. Dáme do toho maximum a uvidíme."