Main Content

Tréner Pardavý bol s výkonom majstra spokojný: Slovan otočil zápas s Michalovcami

sobota, 18. marec 2023 09:54 | Autor: TASR

HC Slovan - Dukla Michalovce
HC Slovan - Dukla Michalovce | zdroj: TASR

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvrťfinálovú sériu play off Tipos extraligy s Duklou Ingema Michalovce triumfom 5:2, pričom najviac gólov videli diváci v tretej tretine. Hostia v 53. minúte za stavu 1:1 strelili druhý gól a zdalo sa, že favorita zlomia, ale potom v rozmedzí 112 sekúnd strelili domáci tri góly. Víťazstvo ešte poistili v závere do prázdnej bránky.

Slovan bol v zápase lepší, súhlasil s tým aj tréner Michaloviec Peter Kúdelka: "Od prvej tretiny sme zaostávali, Slovan dominoval. Dali sme prvý gól, čo pre nás bola vzpruha vzhľadom k deju. V druhej Slovan dominoval, dal gól, my sme obetavosťou a bojovnosťou držali stav 1:1. Potom sme viedli 2:1, ale Slovan bol lepší, aktívnejší. V ďalšom zápase musíme byť odolnejší a lepšie pripravení."

Slovan tak vedie v sérii 1:0 a tréner úradujúceho majstra Ján Pardavý si zaželal, aby jeho zverenci zopakovali piatkový výkon aj v druhom zápase: "Až na maličkosti, ktoré si rozoberieme, sme odohrali 60 minút play off hokej. Výboj zápasu bol klasický na play off, dali sme gól na 2:1, no ten neplatil. Nezlomilo nás to, chalanom som hovoril, že tím si musí veriť, má kvalitu a zápas otočíme. To sa podarilo. V tretej tretine nám to popadalo, tento výkon hodnotím veľmi pozitívne. Ale ako povedal tréner Michaloviec, mohli sme aj prehrať."