Main Content

VIDEO: Šialený zápas medzi Nottinghamom a Newcastlom. Rozhodol pokutový kop v nadstavení

sobota, 18. marec 2023 09:49 | Autor: TASR

Nottingham vs Newcastle
Nottingham vs Newcastle | zdroj: YouTube

Futbalisti Newcastlu United triumfovali v piatkovom dueli 28. kola anglickej Premier League na ihrisku Nottingham Forest 2:1. Oba góly hostí dal švédsky útočník Alexander Isak, víťazný strelil v tretej minúte nadstaveného času z pokutového kopu. Slovenský brankár Martin Dúbravka sledoval zápas z lavičky náhradníkov, v bránke hostí dostal opäť prednosť Nick Pope.

Domáci sa ujali vedenia v 26. minúte zásluhou Emmanuela Dennisa, ktorý využil zlú malú domov Svena Botmana, o vyrovnanie sa postaral Isak v nadstavenom čase prvého polčasu. V 65. minúte rozvlnil sieť stredopoliar hostí Elliot Anderson, ale zasiahol VAR a jeho gól napokon neplatil pre ofsajd. "Straky" však v závere predsa len strhli víťazstvo na svoju stranu.

V nadstavenom čase po hlavičke Isaka zahral vo vlastnej šestnástke rukou domáci Moussa Niakhate a švédsky útočník z penalty rozhodol. Newcastle zostal v tabuľke na 5. mieste, ale od štvrtého Tottenhamu ho delí už iba bod, navyše má zápas k dobru. Nottingham čaká v lige na víťazstvo už šesť zápasov, patrí mu naďalej 14. priečka.

Premier League - 28. kolo:

Nottingham Forest - Newcastle United 1:2 (1:1)

Góly: 26. Dennis - 45.+2 a 90.+3 Isak (druhý z 11 m)

/M. Dúbravka (Newcastle) na lavičke náhradníkov/