Main Content

Aká je súčasná pozícia Cristiana Ronalda v portugalskej reprezentácii?

piatok, 17. marec 2023 19:13 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Nový tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Roberto Martinez zaradil do nominácie na úvodné dva zápasy kvalifikácie EURO 2024 proti Lichtenštajnsku a Luxembursku aj Cristiana Ronalda.

Po vypadnutí vo štvrťfinále MS v Katare sa špekulovalo o ďalšej budúcnosti 38-ročného kanoniera v národnom tíme, Martinez však vyhlásil, že s útočníkom saudskoarabského Al-Nassr počíta.

Ronaldo je svetový rekordér v počte reprezentačných gólov, v 196 medzištátnych stretnutiach skóroval 118-krát. Podľa Martineza má aj vo vyššom veku národnému mužstvu stále čo ponúknuť. "Nepozerám sa na vek. Ronaldo je pre náš tím veľmi dôležitý," citovala nového kouča Portugalska agentúra AFP. Ronaldo po odchode z Manchestru United strelil v deviatich vystúpeniach v drese Al-Nassr osem gólov.

Martinez nahradil po vlaňajších MS na lavičke Fernanda Santosa. Portugalsko sa na úvod kvalifikácie ME 2024 stretne najprv vo štvrtok 23. marca v Lisabone s Lichtenštajnskom a o tri dni neskôr sa predstaví na pôde Luxemburska.

Nominácia Portugalska na zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Lichtenštajnsku a Luxembursku:

Brankári: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (AS Rím)

Obrancovia: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (Paríž Saint-Germain), Pepe (FC Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica Lisabon), Goncalo Inacio (Sporting Lisabon), Diogo Leite (Union Berlín), Nuno Mendes (Paríž Saint-Germain), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Stredopoliari: Joao Palhinha (FC Fulham), Ruben Neves (Wolverhampton), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica Lisabon), Matheus Nunes (Wolverhampton), Otavio Monteiro (FC Porto), Vitinha (Paríž Saint-Germain)

Útočníci: Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Goncalo Ramos (Benfica Lisabon), Joao Felix (Chelsea), Rafael Leao (AC Miláno), Diogo Jota (FC Liverpool)