Main Content

PRED ŠTVRŤFINÁLE: Dokážu Michalovce vyradiť bratislavský Slovan?

piatok, 17. marec 2023 16:38 | Autor: Róbert Kalnický

Slovan - Michalovce
Slovan - Michalovce | zdroj: TASR

Dnes od 18:30 padne úvodné buly aj v poslednej sérii štvrťfinále Tipos Extraligy. Sily si v ňom zmerajú hokejisti HC Slovan Bratislava a HK Dukla Ingema Michalovce. Toto je analýza tejto série.

Brankári:

Bratislavský Slovan ešte stále nemá jasné, kto nastúpi v bráne. Tandem Coreau - Hlavaj však sľubuje kvalitu. Nie je však isté, na koho sa budú môcť Belasí spoliehať. Na opačnej strane padne voľba pravdepodobne na Stanislava Škorvánka, ktorý podával kvalitné výkony aj v predkole play-off.

Obrana: 

Defenzíva bratislavského Slovana v tejto sezóne nefungovala najlpešie. V tíme však pôsobia skúsené opory ako Matt MacKenzie, Michal Sersen či Daniel Gachulinec. Keď týchto hráčov doplníme od Andreja Goliana či Michala Beňa, dostaneme skutočne kvalitnú zostavu. Na opačnej strane Zemplínčania disponujú hráčmi ako Vladimír Mihálik, Zach Osburn či Ivan Glazkov.

Útok:

Ofenzívna sila je na strane celku z hlavného mesta. Najmä tandem Harris - Pecararo vzbudzuje rešpekt. Okrem neho ešte nesmieme opomenúť ani opory v podobe Marcela Haščáka, Samuela Takáča či Tomáša Ziga. Na opačnej strane sa výborným spôsobom ukazujú Vadim Pereskokov a Patriks Zabusovs. Zdatne ich dopĺňa Roman Žitný.

Predikcia Sport7.sk:

Tentokrát budeme odvážni a pôjdeme proti prúdu. Dovolíme si tvrdiť, že nás čaká veľmi dlhá séria, ktorú napokon ovládnu michalovské Líšky. Slovan sa totiž v prebiehajúcom ročníku vôbec neprezentuje dominantným dojmom a práve na toto doplatí. Michalovce sa budú tešiť už v šiestom zápase na domácom ľade.