Main Content

PRED ŠTVRŤFINÁLE: Bude Libor Kašík opäť oporou Corgoňov?

piatok, 17. marec 2023 16:28 | Autor: Róbert Kalnický

Košice - Nitra
Košice - Nitra | zdroj: TASR

Už o pár desiatok minút štartuje aj štvrťfinálová séria medzi Košicami a Nitrou. Aj toto meranie síl si rozanalyzujeme v našom článku.

Brankári:

Brankárske posty sú obsadené na oboch frontoch fantasticky. Na košickej strane sú to Jaroslav Janus a Dominik Riečický, nitriansku svätyňu bude strážiť Libor Kašík. Práve gólmanske výkony by mali byť ozdobou celej série. Janus má jeden z najlepších ročníkov v kariére, Kašík zas v predkole ukázal, že je skutočne fantastickým brankárom.

Obrana:

Čo sa týka defenzívy, tu by sme mierne favorizovali Oceliarov. Predsa len, Košičania ovládli základnú časť aj vďaka výborným individualitám v obrane. Nesmieme opomenúť Jordona Southorna, Alexa Bretona či Jakuba Ferenca. Na opačnej strane nájdeme taktiež zaujímavé mená. Lídrami Nitry sú Branislav Mezei, František Gajdoš či Luke Green.

Útok:

Ofenzívna činnosť je pre taktiež silnou stránkou Košičanov. Aj v tejto oblasti favorizujeme práve čierno-oranžových. Michal Chovan, Denis Paršin, Joona Jääskeläinen či Brett Pollock sľubujú enormnú silu. Na opačnej strane sa výborne prezentujú Jozef Baláž, Jake Elmer či bojovník Adam Sýkora. Suma summarum však navrch majú Košičania.

Predikcia Sport7.sk:

Predikcia tejto série sa nakloní na stranu Košíc. Predsa len sa jedná o najvyššie postavený tím v základnej časti a najnižšie umiestneného kvalifikanta. Hoci Nitrania preukazujú stúpajúcu tendenciu, semifinále tentokrát bude bez nich. Košice vyhrajú túto sériu 4:2 na zápasy.