Main Content

Košice majú dostatok kvality: Líder základnej časti putuje do play-off sebavedomo

štvrtok, 16. marec 2023 16:55 | Autor: TASR

Michal Chovan
Michal Chovan | zdroj: TASR

KošHokejisti HC Košice vstúpia do štvrťfinále play off Tipos extraligy s cieľom nadviazať na výsledky zo záveru základnej časti. V nej triumfovali po tom, čo zvíťazili v záverečných ôsmich zápasoch za sebou a mohutným finišom sa dostali na 1. miesto tabuľky.

"Sme v dobrej forme, máme dostatok kvality," povedal útočník Marek Slovák pre klubovú stránku. "Oceliari" mali po úspešnom zavŕšení ZČ 12-dňové voľno, počas ktorého stihli krátke sústredenie v poľských Tatrách, no venovali sa najmä príprave na štvrťfinálového súpera. Jeho meno spoznali po kvalifikačnej sérii medzi Popradom a Nitrou. Napriek tomu, že v pozícii favorita boli Popradčania, z postupu sa v najkratšom možnom čase tešila Nitra. V pozícii desiateho tímu po základnej časti zdolala siedmy Poprad 3:0 na zápasy. Stretnutia najbližšieho súpera Košičanov pozorne sledoval útočník Marek Slovák, ktorý pochádza práve spod Zobora.

"Bolo to hlavne o brankárovi, hrali umne. Vonku vyťažili z minima maximum a doma mali dobrý vstup. Potom to zavreli a pridali druhý gól v presilovke. Poprad už nepustili prakticky do ničoho a celkovo hrali veľmi dobre v defenzíve. A treba povedať, že Poprad si toho veľa nevytvoril," uviedol Slovák. Košičania majú za sebou dlhší oddych než ich súper.

Od prvého zápasu, ktorý je na programe v piatok o 18.00 h, chcú pokračovať vo forme, ktorá ich zdobila v závere základnej časti. "Hrali sme v nich jeden za druhého a pomáhali si. Tímový duch nám priniesol góly a víťazstvá. Chceme v tom pokračovať," uviedol kapitán Michal Chovan pre webstránku hckosice.sk. Košičania začali sezónu 2022/23 v menšej Crow aréne, v ktorej sa im spočiatku príliš nedarilo, no návratom do Steel arény sa výsledky zlepšili. Ako dôležitá sa pre nich ukázala podpora domáceho publika. Na domácom ľade získali 58 bodov a z 25 zápasov zvíťazili v 19.

Slovák verí, že domáce prostredie zaváži už v prvých dvoch zápasoch. "V závere základnej časti nás zdobili dobré presilovky i oslabenia a toto potrebujeme potvrdiť. Verím, že sa ukáže sila našich štyroch útokov. Ideálne by bolo zvládnuť už prvé dva domáce zápasy a v tomto smere sa spoliehame aj na našich fanúšikov. Dúfam, že príde veľa ľudí a tí nás potlačia k víťazstvám," poznamenal Slovák.