Main Content

PRED ŠTVRŤFINÁLE: Nové Zámky sú pripravené zaskočiť Zvolen. Podarí sa to?

streda, 15. marec 2023 09:59 | Autor: Róbert Kalnický

HKM Zvolen - HC Nové Zámky
HKM Zvolen - HC Nové Zámky | zdroj: TASR

Už dnes odštartuje štvrťfinále Kaufland play-off Tipos Extraligy. V tejto časti sezóny sa proti sebe postavia aj HKM Zvolem a HC Nové Zámky. Prinášame analýzu tejto série.

Brankári:

V brankárskej otázke favorizujeme Býkov z juhu Slovenska. Jednoznačnou jednotkou Nových Zámkov je Pavel Kantor, na ktorého sa zverenci Gergelyho Majorossa budú spoliehať aj v play-off. Na opačnej strane stoja Jake Paterson a Adam Trenčan. Tandem skúsených brankárov však počas ročníka nepodával najlepšie výkony. Takže v tejto časti favorizujeme Nové Zámky.

Obrana: 

Defenzívna robota HKM Zvolen v základnej časti nebola najlepšia. Z prvej šestky inkasovali ako tretí najviac gólov. Oporami Rytierov sú najmä zámorskí zadáci Joel Messner a Shane Hanna. Nesmieme však opomenúť ani reprezentanta Dávida Mudráka. Na opačnej strane stoja taktiež zaujímavé mená. Jedným z nich je Mike Lee. Tento Američan je neodmysliteľnou súčasťou defenzívy Býkov. Okrem neho ešte stoja za zmienku Branislav Ligas, Andrej Hatala či Roberts Mamčics.

Útok:

V ofenzíve tentokrát vsadíme na HKM. V základnej časti nastrieľali Rytieri 168 gólov. Výborne fungujúci útok je vyskladaný zo zaujímavého mixu. Okrem skúsených legionárov ako Chris Langkow a Michael Hunterbrinker sa výborne ukazujú aj Maroš Jedlička a Radovan Bondra. Samozrejme, aj na opačnej strane stoja veľké osobnosti. Najmä Austin Farley, Ben Johnson a Robby Jackson ťahajú ofenzívu Býkov. Nesmieme ani zabudnúť na bratov Mikúšovcov či Troya Logginsa.

Predikcia Sport7.sk:

V tejto sérii je predikcia skutočne náročná. Napokon sa však prikláňame na stranu Nových Zámkov. Zverenci Gergelyho Majorossa sú hladní po úspechu. Ten by sa tentokrát dostaviť skutočne mohol. Dôležitý faktor bude brankár. Pavel Kantor má fantastickú formu. Aj v tomto prípade očakávame dlhú sériu, avšak napokon z toho bude postup Býkov.