Main Content

Eintracht Frankfurt nesúhlasí s úradmi: Klub sa vstal vstupeniek na zápas v Neapole

utorok, 14. marec 2023 19:19 | Autor: TASR

Frankfurt
Frankfurt | zdroj: TASR

Nemecký futbalový klub Eintracht Frankfurt sa vzdal všetkých vstupeniek pre svojich fanúšikov, ktorí sa chystali vycestovať do Talianska na stredajší odvetný osemfinálový zápas Ligy majstrov proti SSC Neapol. Informovala AP.

Odmietnutím pridelenej kvóty 2700 lístkov chce vedenie úradujúceho víťaza Európskej ligy vyjadriť protest proti "nezákonnému" postupu talianskych úradov. V prvom osemfinálovom dueli, v ktorom vyhral SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom na pôde Frankfurtu 2:0, polícia zadržala deväť fanúšikov Eintrachtu po útoku na priaznivcov hostí. Talianske ministerstvo vnútra následne vydalo nariadenie, na základe ktorého mal SSC zakázané predávať vstupenky fanúšikom Eintrachtu na odvetný zápas.

Vedenie bundesligistu proti tomuto verdiktu namietalo a taliansky súd v sobotu jeho žiadosti vyhovel, no neapolské úrady už na druhý deň prišli s novým nariadením zákazu predaja vstupeniek pre rezidentov Frankfurtu nad Mohanom. Vedeniu Eintrachtu po tomto kroku úradov definitívne došla trpezlivosť.

"Nové nariadenie je rovnako nezákonné vo svojom obsahu a zdôvodnení ako to predchádzajúce. Od začiatku zažívame bezprecedentné administratívne rozhodnutia všetkých zodpovedných v Neapole. Nechceme, aby naši fanúšikovia podstupovali riziko spojené s cestou do Neapola. Vzdávame sa preto všetkých vstupeniek," uviedol člen správnej rady Eintrachtu Philipp Reschke.