Main Content

Elitná jedenástka 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 5. marec 2012 15:09 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 20. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend sa začala jarná časť Corgoň ligy. Doma nezaváhali favoriti, ale hlavne niektorí hráči ich dokázali vystrašiť. V zápase o záchranu sa tešili Košičania, hlavne vďaka nemohúcnosti Prešovčanov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice) – V zápase o záchranu ukázali hráči Prešova prečo sú stále dole v tabuľke. Ani z čistých šancí nedokázali prekonať tohto Macedónca, ktorý sa vytiahol hlavne proti nebezpečným strelám Katonu a Gubu. Nezohraná obrana mu moc nepomohla, ale Tofiloski dokázal udržať čisté konto a priblížiť svoj klub výrazne k záchrane.

Obrancovia

Mamadou Bagayoko (Slovan) – Tento pravý obranca z Pobrežia Slonoviny ukázal aj v zápase proti Dunajskej Strede svoju najsilnejšiu stránku. Celý zápas neúnavne odbehal pri čiare a spoluhráči ho hľadali pri každej príležitosti. V prehustenej obrane hostí ho hráči Dunajskej Stredy stále strážili, ale ani jeden s ním poriadne bežecky nestíhal.

Lukáš Greššák (Ružomberok) – Odchovanec ružomberského futbalu si v Žiline otvoril gólový účet v najvyššej súťaži. Navyše aj vďaka nemu si domáci v prvom polčase ani neškrtli a v druhom polčase inkasované góly nenesú jeho podpis. Potvrdil svoj prehľad v hre a prísľub do budúcnosti, keď sa môže vyprofilovať na zaujímavého hráča.

Norbert Gyömbér (Banská Bystrica) – Svoj stopérsky talent ukázal aj iba vo svojom  7. zápase v našej najvyššej súťaži. 19-ročný mladík sa ukazuje pri zraneniach stopérov ako nádej aj pre reprezentáciu do 21 rokov. Umelý trávnik v Trenčíne si vyskúšal v stredu proti Čiernej Hore a skúsenosti na ňom zúročil v ligovom zápase, kde zaujal hlavou hore pri rozohrávke a prehľadom  v súbojoch. Škvrnou bolo iba žltá karta a tým nebezpečná štandardná situácia z hranice šestnástky pre Trenčín.

Stredopoliari


Miroslav Karhan (Trnava) – Trnavský kapitán vykúpil domácich a svojim lišiackym priamym kopom prekvapil všetkých na čele s brankárom Zlatých Moraviec Martinom Kuciakom. Svoj prehľad ukazoval celý zápas a preto sa právom ocitol v našej jedenástke na poste defenzívneho stredopoliara.

Filip Moravčík (Nitra)
– Tento 20- ročný stredopoliar dostal šancu v druhom polčase v Senici aj kvôli stratám v nitrianskom kádri a v treťom ligovom zápase strelil parádny gól. Navyše bol aj autorom druhej strely Nitry na bránu v zápase. Našli by sme síce aj lepšie výkony, ale nech je toto zaradenie pre mladíka povzbudením.

Erik Grendel (Slovan) – Po zranení Igora Žofčáka prebral pozíciu rozohrávača práve kapitán bývalej „21“-ky. Určite ho povzbudili slová trénera Weissa, ktorý ho verejne pochválil za prácu v zimnej príprave. Erik sa mu odvďačil hneď v prvom zápase a to vyrovnávajúcim gólom proti Dunajskej Strede.

Jaroslav Černý (Senica) – Skúsený český futbalista sa stal novým číslom 10 v senickom mužstve. Hneď v prvom zápase proti Nitre sa snažil zobrať zodpovednosť na seba a svoje pevné nervy ukázal pri premenení oboch pokutových kopov.

Útočníci


Lester Peltier (Trenčín) – Reprezentant Trinidadu a Tobago hneď v prvom jarnom kole ukázal prečo ho chcú do iných mužstiev. Svojou rýchlosťou robil nemalé problémy obrane Banskej Bystrice a strelil jej 2 góly, pričom hlavne prvý pätičkou bol lahôdkový. V zápase bol nebezpečný aj hlavou a tak sa nakoniec aj druhýkrát presadil.

Ondřej Smetana (Slovan)
– Vysoký útočník si hneď po návrate do Corgoň ligy zaspomínal na staré dobré časy zo Senice. Pri svojom prvom góle ukázal správny výber miesta  a pri druhom ťažil z výbornej prihrávky mladého Meszároša. Svojou postavou pútal na seba pozornosť obrancov Dunajskej Stredy a tým otváral priestor pre spoluhráčov.

Dzon Delarge (Dunajská Streda) – Hlavne v prvom polčase robil poriadny prievan v obrane majstra. Dovtedy si mal totiž aj s kým prihrať. Gólovú asistenciu Tchamiho dokonale využil, keď zakončil priam ukážkovo. Že to vie aj sám ukázal parádnym slalomom cez obranu, no nedokázal presne zakončiť.