Main Content

POTVRDENÉ: Shiffrinová bude mať trénerku!

pondelok, 13. marec 2023 18:28 | Autor: TASR

Mikaela Shiffrinová
Mikaela Shiffrinová | zdroj: TASR

Americkú lyžiarku Mikaelu Shiffrinovú povedie od budúcej sezóny trénerka Karin Harjová, ktorá nahradí po viac ako šiestich rokoch spolupráce Mikea Daya. Harjová od minulého roka pôsobila na poste hlavnej trénerky kanadských lyžiarok a ako jediná žena viedla vo Svetovom pohári národný tím alpských lyžiarok.

Harjová sa s čerstvou držiteľkou veľkého krištáľového glóbusu strela už predtým v reprezentácii USA. Do svojej novej funkcie nastúpi budúci mesiac, po tohtotýždňovom finále Svetového pohára. "Veľmi sa teším na ďalšiu spoluprácu s Karin, tentoraz už priamo ako s mojou novou hlavnou trénerkou. Počas veľkej časti mojej kariéry som s ňou sem-tam spolupracovala na pozíciách v ženskom technickom tíme a potom v posledných rokoch v rýchlostnom tíme USA. Bola som svedkom jej výnimočnej pracovnej morálky, schopnosti dobre spolupracovať s ostatnými trénermi a hlavne jej spojenia a oddanosti športovcom," uviedla v deň svojich 28. narodenín.

Shiffrinová, ktorá v sobotu prekonala absolútny rekord Švéda Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári (87), verí v ďalší progres: "Verím, že v nasledujúcich rokoch môže byť pre môj program obrovským prínosom a prinesie nový a svieži spôsob myslenia pri našom napredovaní."