Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovensko začalo po novom. Nie je Mourinho ako Mourinho ...

pondelok, 5. marec 2012 14:34 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovensko začalo po novom. Nie je Mourinho ako Mourinho ...
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovensko začalo po novom. Nie je Mourinho ako Mourinho ... | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA & ilustračné

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Začíname po novom

Konečne sme sa dočkali po piatich mesiacoch zápasu našej futbalovej reprezentácie. Takú dlhú prestávku medzi zápasmi nemajú snáď ani Eskimáci po zimnej prestávke v súťaži  proti tuleňom. Na zraz reprezentácie neprišla polovica hráčov, ale stihol dobehnúť ten, čo tam ešte nemal čo robiť. Pokračovalo sa vyhlásením futbalistu roka, kde radšej upustili od dekorovania každého z desiatky, veď čo keby si hneď ten prvý zobral vzor od otca a povedal hlasujúcim pravdu v priamom prenose. V Trnave predstavili aj nové logo SFZ, ktoré vyberali zo stoviek návrhov a vyhral to zrejme autor čo nakreslil aj logo izraelského zväzu, len u nás mal o cíp menej roboty. Podobné logo mal v minulosti aj slovenský lyžiarsky zväz aj so štátnym znakom uprostred, ale snáď SFZ krach ako lyžiarov nečaká, aj keď prvý tréning po jeho zverejnení bol v Turecku na snehu. Aby tých novôt nebolo málo, nastúpili sme aj v nových dresoch, ktorých dizajn chváli snáď iba výrobca a zaplatený komparz. To najdôležitejšie sa odohrávalo priamo v zápase a tam prehovoril Weiss ml., ktorý si urobil z Turkov tréningové kužele. Mohol tak poslať pozdrav otcovi a hlavne niektorým hlasujúcim v ankete, ktorých hlasovanie vyznelo ako zlý vtip. Keď ho neskôr napodobnil aj Stoch  mohli sme osláviť prvé víťazstvo nad Tureckom v histórií. Otázku kto môže nadviazať na toto víťazstvo stále nepoznáme, pretože vedenie SFZ každou sekundou zlepšuje rekord v neobsadenosti hlavného postu. Snáď nechcú prekonať ten medzi zápasmi?!

Nie je Mourinho ako Mourinho


Keď v septembri roku 2007 Roman Abramovič vyhodil Joseho Mourinha urobil snáď najhoršie rozhodnutie svojho života. Odvtedy takého trénera iba hľadá a ešte zrejme dlho bude. Preto sa v lete rozhodol, že nenatankuje až po kryt nádrže svoju jachtu a nebude sa zbytočne vyvážať po morských vlnách. A tak 15 miliónov eur vyhodil na Andrého Villasa-Boasa v nádeji, že napraví svoju starú chybu. Veď to bol Mourinhov dlhoročný asistent, oboch objavil Sir Bobby Robson a prvý úspech mali obaja v Porte. Teraz tento ruský oligarcha už vie, že radšej si mal svoj zadok opekať na jachte kdesi v Karibiku na slniečku, ako sa na ňom nepokojne mrviť v lóži Stamford Bridge pri pohľade na hru svojho mužstva. Stará garda Chelsea totiž ešte nepochopila, že už je naozaj stará a aj ju treba pomaly obmieňať. Preto nepodržali trénera, ktorého vek je takmer totožný ako ich. Chelsea teda opäť hľadá nového šéfa a Roman Abramovič si ani toto leto zrejme jachty moc neužije, pretože za kvalitu sa musí zaplatiť. A pritom si stačilo udržať iba to, čo už v rukách mal a nešiť horúcou ihlou. Ale v konečnom sumáre je to dobrá správa pre SFZ, ďalší tréner je voľný.

Zhrnutie v zhrnutí


V Španielsku je zaujímavé snáď už iba to, či Real Madrid pokorí 100-bodovú hranicu, pretože Liga majstrov mu vďaka 30-bodovému náskoku už asi neunikne. O túto súťaž sa bojuje aj v Anglicku, kde nič nové v boji o titul. Naopak veľké veci sa dejú v Nemecku, kde ide do trháku Dortmund. V Taliansku si trojzápasový trest odstál Zlatan Ibrahimovič a tak musel hattrickom dohnať zameškané. Vo Francúzsku sa vrátil na čelo tabuľky opäť PSG a u nás sa vrátil futbal na ligové štadióny.
 

Odporúčané články