Main Content

Spartak Trnava doma rozmontoval Podbrezovú: Padlo až sedem gólov

sobota, 11. marec 2023 18:16 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

Spartak Trnava deklasoval v prvom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy Podbrezovú 6:1. V tabuľke je tretí o štyri body za Slovanom a o päť za Dunajskou Stredou, obaja jeho súperi v boji o titul majú zápas k dobru.

Andeli sa od úvodu zahryzli do súpera a v 13. minúte sa ujali vedenia, keď sa Oforiho zblokovaná strela odrazila pred Taiwa, ktorý pohotovo skóroval. V 19. minúte vyšla Trnavčanom kombinačná akcia, po ktorej ešte Ludha vyrazil strelu Štefánika i Mikoviča, na opakovaný pokus Štefánika však už nemal nárok. Silnú trnavskú polhodinu uzavrel po Štefánikovej spätnej prihrávke nádherným gólom z necelých dvadsať metrov Procházka.

Po zmene strán sa Podbrezová nakrátko vrátila do hry gólovou hlavičkou Kabonga, Trnavu však herne upokojil po rýchlej kontre v 67. minúte Taiwo a definitívne o troch bodoch rozhodol po Štefánikovej prihrávke v 75. minúte umiestneným zakončením Procházka. V závere po priamom kope Bukatu vyrazil Ludha loptu iba pred Paura a ten bez prípravy pridal šiesty gól Trnavy.

Fortuna liga – nadstavba – skupina o titul - 1. kolo:

FC Spartak Trnava – FK Železiarne Podbrezová 6:1 (3:0)

Góly: 13. a 67. Taiwo, 30. a 74. Procházka, 19. Štefánik, 84. Paur – 51. Kabongo, ŽK: Paur - Bakaľa, Ďatko, Kabongo. Rozhodovali: Očenáš – Ferenc, Štofik, 1637 divákov

Trnava: Vantruba – Twardzik (75. Čurma), Štetina, Kóša, Mikovič - Savvidis – Ofori (79. Bukata), Procházka, Štefánik (75. Paur), Daniel (69. Azevedo) – Taiwo (75. Ristovski).

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec (78. Mielke), Šikula (46. Kukoľ) - Ďatko, Bariš, Bakaľa, Blahút (46. Kabongo) – Sangare, Š. Faško (46. Talakov), Pavúk (46. Kuzma).