Main Content

VIDEO: Bucks s ohromnou formou zdolali Magic. Curry so 40 bodmi, ale nestačilo to

streda, 8. marec 2023 09:13 | Autor: TASR

Stephen Curry
Stephen Curry | zdroj: TASR

Basketbalisti Milwaukee Bucks zvíťazili v noci na stredu v NBA na palubovke Orlanda Magic 134:123 a upevnili si pozíciu na čele Východnej konferencie i celej súťaže. Pripísali si 18. výhru v uplynulých 19 zápasoch.

Bucks uspeli, hoci hrali bez svojich ťahúňov Jannisa Antetokunmpa (choroba) a Jruea Holidaya (boľavý krk). Zastúpili ich autor 26 bodov Brook Lopez a 24-bodoví Khris Middleton a Jevon Carter. Tréner Bucks Mike Budenholzer vyzdvihol po zápase hlavne výkon Lopeza. "Sme zvyknutí hovoriť najmä o jeho kvalitnej defenzíve, no on je aj po ofenzívnej stránke skutočne výborný. Bolo fajn vidieť, ako sa mu darilo. Sme šťastní, že ho máme v tíme, vie nám pomôcť mnohými smermi," citovala Budenholzera agentúra AFP.

Philadelphia slávila tretí triumf za sebou, keď zvíťazila na palubovke Minnesoty 117:94. Joel Embiid prispel k úspechu 39 bodmi. Sixers vyhrali aj bez hviezdneho Jamesa Hardena, ktorý vynechal zápas pre bolesť v ľavej nohe.

Hráči New Yorku Knicks ukončili sériu deviatich výhier, keď podľahli Charlotte 105:112. Kelly Oubre sa pod víťazstvo Hornets podpísal 27 bodmi, Terry Rozier pridal 25 bodov.

V ďalšom stretnutí si Oklahoma City poradila s Golden State Warriors 137:128. Shai Gilgeous-Alexander pomohol k víťazstvu Thunder 33 bodmi, Josh Giddey zaznamenal siedme triple double v profiligovej kariére za 17 bodov, 17 asistencií a 11 doskokov. Warriors nestačilo ani 40 bodov Stephena Curryho, ten si s desiatimi trojkami vytvoril osobné sezónne maximum.